Indul a SegítéSEK projekt

• 2020. január 20., hétfő •
Az ELTE Savaria Egyetemi Központtól (SEK) eddig sem volt idegen Szent Márton szellemisége, a jövőben viszont nagyszabású projekt keretében lesz a mindennapjainak része a segítés.
Indul a SegítéSEK projekt

Egyebek mellett sikeres véradások, a gólyabáli tombola bevételének jótékony célra történő felajánlása, karácsonyi cipősdoboz-ajándékok gyűjtése, hallgatókból, oktatókból és dolgozókból álló önkéntes mentőcsapat megalakulása jellemezte eddig a SEK társadalmi felelősségvállalási tevékenységét.

2020-ban ezen a területen új időszámítás kezdődik az egyetemi központban: első programjával januárban elindul a SegítéSEK projekt.

Az ötletgazda, Lenkai Nóra, a Savaria Campus Iroda vezetője elmondta, nagyszabású tervek várnak megvalósításra, amelyhez az egyetem jelenlegi partnerei mellett újakat is meg kíván nyerni.

Előbbiek között van a Savaria Egyetemi Központtal egy éve együttműködési megállapodást kötött Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, amellyel karöltve január 21-én 11 órától az egyetem C–épülete előtt 14 óráig tartó megelőzési akció kezdődik. Ennek keretében a szervezők a biztonságra hívják fel a figyelmet, hallgatók közreműködésével. Ám nem csupán hasznos tanácsokat adnak, hanem tűz megelőzési kiegészítőkkel, szóróanyagokkal látják el az érdeklődőket.

A jövőbeni elképzelések között szerepel sok máson kívül jótékonysági koncert, bál és futóverseny lebonyolítása, de fogyatékkal élőknek kirándulás szervezése is.

közösség

további frisss

lap tetejére