„Ilyen stílussal menjen a cirkuszba énekelni”: kegyetlenül kiosztották Peter Srámeket

• 2023. május 25., csütörtök •
Már fiatal korában a Zámbó család előtt énekelt. Peter Srámek elmesélt mindent.
„Ilyen stílussal menjen a cirkuszba énekelni”: kegyetlenül kiosztották Peter Srámeket

Peter Srámek teljesen elvarázsolta a közönséget hangjával. A 29 éves előadó Jimmy énekhangjaként bukkant fel A Király című, Zámbó Jimmyről szóló életrajzi drámasorozatban. Joós István, Jimmy egykori menedzserének elmondása szerint, Srámek másfél évig készült és dolgozott azon, hogy kristálytiszta, akcentus nélküli magyar kiejtéssel tudja elénekelni a dalokat. Peter Srámek ezúttal olyan dolgokat mesélt el egy podcast beszélgetésben, amiket még sehol máshol nem hallhattunk - írja a Ripost.

A Fonogram-díjas énekes egy fontos dolgot leszögezett, amikor műsorvezetők Zámbó Jimmyhez hasonlították.

 „Mindig is érdekelte a munkásságom az embereket, vannak otthon platina lemezeim, volt sok fellépésem, de ez a sorozat most egy új kezdet…” – említette meg az énekes, majd tovább folytatta „Sokan azt hiszik, hogy Jimmyre akarok hasonlítani, de én Peter Srámek vagyok. Ezt kaptam, ez a hangom” – emelte ki az énekes, aki legelőször 13 éves korában indult tehetségkutató versenyen Szlovákiában, amin negyedik helyen végzett.

 

Peter Srámek nem beszélte a magyar nyelvet

Srámek visszatekintett a beszélgetés alatt a fiatal korára és kapcsolatára a magyar nyelvvel. Édesanyja szlovákul beszélt, de konyhanyelven tudott magyarul is. Gyerekkorában édesanyja beszélt hozzá csak magyarul, de otthon mindig szlovákul beszéltek. Már 18 éves korában több tehetségkutatót is megpróbált, ahol nem szerepelt túl fényesen...

„Észrevettem magamon, hogy már nem a tehetség és a hang érdekel, hanem a sztori és a stílus, ami körülöttem van. Mindig hordtam ékszereket, de akkoriban nem aranyból volt, nyilván kellett rá várni” – nevetett fel és folytatta:

De hordtam és imádtam…

„A mai napig emlékszem, azt mondták a zsűriből, hogy ilyen stílussal menjen a cirkuszba énekelni” – idézte fel az émekes, aki ezután olyan dolgot mondott, amit még nem lehetett hallani sehol!

A színpadra léphetett

A beszélgetés egyik tetőpontján Peter Srámek elmesélte, hogy egy tíz évvel korábbi Zámbó Jimmy emlékkoncertre utazott édesanyjával Magyarországra. A szünetben Zámbó Árpyval akart fotózkodni, aki magyarul szólította meg őt.

„Én nem értettem, mert csak a dalokat szerettem, azokat hallgattam, anyukám lefordította nekem a dalszövegeket, de nem tudtam kommunikálni magyarul. Akkoriban édesanyám fel volt készülve mindenre. Volt nála kis pendrive az alapokkal. Édesanyám mondta Árpynak, hogy nem tud magyarul beszélni a fiú, de énekelni tud...”

„Visszakérdezett, hogy tud énekelni? Mire anyukám azt felelte, hogy igen. Ezek után az a varázslatos válasz érkezett…”

 Akkor menjen a színpadra

„… Anyukám kivette a kis táskából a pendrive-ot és ott elénekeltem először Magyarországon a Szállj Velem című dalt Zámbó Jimmy-től. Jöttem mint néző és a végén színpadon voltam” – döbbentett le mindenkit a stúdióban az énekes, aki utána megjegyezte, Zámbó Jimmy anyukája volt az első, aki felállt tapsolni, azt követően érkezett a hatalmas ováció és taps.

Forrás: ripost.hu
Fotó: Hagymási Bence

közösség

további frisss

lap tetejére