Illés Károly: halálos vétek lenne eladni a termálfürdő területének egyharmadát!

mc • 2023. július 05., szerda •
Amint arról már korábban beszámoltunk, a Vasivíz Zrt. értékesíteni kívánja a szombathelyi termálfürdő területének - sportpályákat és kiszolgáló helyiségeket is magában foglaló – egy részét. A témában tartott a helyszínen sajtótájékoztatót Illés Károly a FIDESZ szombathelyi szervezetének elnöke, közgyűlési frakcióvezetője.
Illés Károly: halálos vétek lenne eladni a termálfürdő területének egyharmadát!

Igaz a hír - erősítette meg értesüléseinket Illés Károly. - A termálfürdő mintegy egyharmadát, több mint 1,2 hektárnyi területet, benne 1200 m2-nyi épülettel szeretné a cég értékesíteni. A területen multifunkcionális sportpálya, strandröplabda pálya, valamint kiszolgáló helyiségek is vannak. Tehát ez egy rendkívül értékes része a fürdőnek. Mi – a Szombathelyi FIDESZ – úgy gondoljuk, hogy

ezt a területet eladni halálos vétek, annál is inkább, mert a termálfürdő egy későbbi fejlesztési lehetőségei ezzel gyakorlatig lehetetlenné válnának.

Ezért határozottan felszólítjuk Dr. Nemény András polgármestert, hogy tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a Vasivíz Zrt. igazgatóságába általa delegált elnökén és a felügyelőbizottság elnökén keresztül akadályozza meg ezt a tervezett értékesítést.

Ha pedig ez nem megy, akkor a város éljen elővásárlási jogával, vegye meg ezt a területet!

Meggyőződésem, hogy csak ez szolgálná a termálfürdő, egyúttal a város fejlődésének lehetőségét.

Ha sikerül megvásárolnia területet, akkor azt a FIDESZ-frakció támogatni tudja.

A téma fontosságát mutatja az is, hogy a múlt héten, egy civil kezdeményezés részeként „Ne engedjük, hogy eladják a termálfürdő több, mint egy hektáros sport-és zöldterületét!” címmel  online petíció indult, amit mind magam, mind a FIDESZ  jó szívvel tud támogatni - fejezte be a frakcióvezető.


 

közösség

további frisss

lap tetejére