Illés Károly: akár három parkolóház is épülhetne

mc • 2024. május 22., szerda •
Parkolóház építése nélkül nem enyhülnek a súlyos, belvárosi parkolási gondok - állítja Illés Károly a FIDESZ-KDNP frakcióvezetője egyben belvárosi képviselőjelöltje.
Illés Károly: akár három parkolóház is épülhetne

-    Szombathely belvárosának számos problémája közül egészen biztosan a parkolási nehézségek okozzák a legtöbb gondot.  Csak egy jó megoldást tudok elképzelni: parkolóházakat kell építetni és ide beterelni az autókat- adott helyzetjelentést Illés Károly. Ezáltal egyrészt felszabadulnának a mostani a parkolóhelyek, másrészt a belváros parkolóhelyeinek száma jelentősen megnövekedne. Az sem elhanyagolható szempont, hogy ezáltal a belvárosi tömbbelsőket kizárólag az ott lakók vehetnék igénybe. Azt is szeretném elmondani, hogy sok kereskedővel, vendéglátóssal beszéltem, akik úgy vélik, hogy a parkolási anomáliák megszűntetésével az ő forgalmuk is fellendülhetne, hiszen több vásárlót és vendéget tudnának fogadni. Aki kicsit is figyelmesen körbenéz a Fő téren és környékén, az láthatja, hogy rengeteg az üres kiadása váró üzlet. 

-    Ön szerint hol épülhetnének meg ezek az új parkolóházak?

-    Az egyik lehetne a mostani Bürü utcai parkoló helyén, a másik a Borostyánkő Áruház mögötti jelenlegi a parkoló helyén, ami egyébként önkormányzati parkoló. Ezeken kívül a Szily János utca és az Ady Endre tér közötti tömbbelsőben – ami amúgy egy egyházi projekt keretében valósulhatna meg – lehetne egy többszintes parkolóházat létesíteni és együtt működtetni. Ezek együtt akár 1000 új parkolóhelyet is jelenthetne.  

-    Nemény Andrásék is ígértek- még az előző kampányban 1000 pakolót…

-    Így van, a regnáló, baloldali városvezetés 2019-ben 1000 új parkoló létesítését ígérte egy év alatt! Nos, láthatjuk, hogy erre öt év sem volt elég. Ráadásul még a Markusovszky Kórházzal szemben is értékesítették a volt városi strand területét. A nyertes vállalkozó pedig lakásokat épít itt most ahelyett, hogy itt is parkolók létesültek volna kórházi dolgozóknak és az ide látogató betegeknek. Megjegyzem, hogy az utolsó komoly parkoló kialakítás a Kőszegi és Király utcai tömbbelsőben történt, még Puskás Tivadar polgármestersége idején. Ígérem, hogy ha bizalmat kapunk, akkor mi meg is valósítjuk az említett fejlesztéseket. 

közösség

további frisss

lap tetejére