Igyunk kék kávét!

frisss.hu • 2016. augusztus 16., kedd •
Kék kávé. Hupikék kávé. Ízlelgetjük, bár egyelőre csak a kifejezést, ugyanis a különlegesség még csak Ausztráliában kóstolható meg. A hivatalos neve Blue latte.
Igyunk kék kávét!

Egy jó feketére bármelyik szombathelyi kávézóba be tudunk ugrani, de Ausztráliában akár egy jó "kékre" is. Gondoltak ugyanis egy nagyot - és merészet - és létrehoztak egy Matcha Mylkbar nevű helyet, ahol az egészséges ételek és italok mellett a színeké a főszerep.


Lehet náluk kapni fekete és zöld hamburgert, zöld amerikai palacsintát, bordó, sárga turmixokat. Júliusi újdonság az étlapjukon a kék latte. Az elnevezés csalóka, mert valójában nem kávé és nem tartalmaz koffeint sem, hozzávalói között gyömbért, citromot, kókusztejet, agavét és kék algaport találunk, ez utóbbi adja a hupikék színét. Készítői szerint koffein helyett az algában lévő antioxidánsok pörgetik fel a szervezetet és ránézésre csak színeiben tér el az igazi lattétól.Első látásra elég bizarr italnak tűnik, állítólag édes-savanyú ízű és hínár illatú. Még nem telt el egy hónap a gyártása óta, egyre többen és többen fordulnak meg a kávézóban, hogy kipróbálhassák, az egyébként nem olcsó lattét, átszámítva nagyjából ugyanis 1700 forintba kerül egy pohárral.

Kék kávé. Hupikék kávé. Ízlelgetjük továbbra is a kifejezést. A megkóstolásával mi azért várnánk még, jó lesz a hagyományos tejeskávé is.

közösség

további frisss

lap tetejére