Így ünnepelte a szurkolótábor a magyar női kosarasok hihetetlen győzelmét - videó

• 2024. február 10., szombat •
A magyar női kosárlabda-válogatott szenzációs, 81-75-ös győzelmet aratott pénteken az olimpiai ezüstérmes japán ellen a soproni olimpiai kvalifikációs torna második napján. Az elképesztő siker után érthető, hogy a közönség szinte extázisban ünnepelte a lányokat, akik ezzel egyetlen lépésre kerültek a párizsi szerepléstől.
Így ünnepelte a szurkolótábor a magyar női kosarasok hihetetlen győzelmét - videó

Nehezen térünk magunkhoz a péntek esti soproni csoda után: még mindig alig tudjuk elhinni, hogy a magyar női kosárlabda-válogatott álomszerű játékkal 81-75-re legyőzte a Tokióban ezüstérmes Japánt, ezzel nagyon közel került ahhoz, hogy 44 év után újra ötkarikás játékokon szerepeljen a csapat - írja az Origó.

A soproni Novomatic Arénát a tornára egy mobil lelátóval 2500 férőhelyesre bővítették, a szurkolótábor pedig élt a lehetőséggel: péntekre minden jegy elkelt (ahogy a vasárnapi záró fordulóra is), a közönség pedig a csapat 13. tagjaként tette hozzá a magát a sikerhez. A lefújás után így ünnepelték a drukkerek a csapatot:

A magyar csapatra még vár egy nagy feladat: vasárnap a párizsi repülőjegy megkaparintása lesz Székely Norbert csapatának a célja. Ha a kora délutáni meccsen Kanada legyőzi Japánt, akkor meg is van a kvóta, függetlenül a spanyolok elleni 17.30-kor kezdődő meccs eredményétől. Ha Japán győz, akkor pedig a mieinknek meg kell verniük az Eb-ezüstérmes spanyol csapatot.

Forrás: origo.hu

közösség

további frisss

lap tetejére