Így készül a SZOVA a közelgő nagy havazásra

• 2018. február 19., hétfő •
Péntekig folyamatosan esni fog a hó az előrejelzések szerint.
Így készül a SZOVA a közelgő nagy havazásra

A SZOVA Zrt. közleményényét változtatás nélkül közöljük:

Az autósok elnézését és megértését kérjük forgalomlassító munkavégzésünk során: a SZOVA Nonprofit Zrt. ma este hat órától megelőző jelleggel megkezdi a kezelése alá tartozó szombathelyi közutak síkosságmentesítését. Az időjárás előrejelzések havazást ígérnek éjféltől, a preventív alásózással pedig jó eséllyel csökkenthető annak veszélye, hogy a lehullott csapadék a járművek terhelése hatására jégpáncélt képezzen az aszfalton. A felszórt felületen a gumiabroncsok által kifejtett hő hatására a hó/jég ugyanis elolvad. A forgalmasabb szakaszokon a nagyobb hőkibocsátás miatt gyorsabban megy végbe ez a folyamat, azok a mellékutak viszont, melyeken kevesebb jármű fordul meg, lassabban olvadnak fel.

A közutak takarítása fontossági sorrendben történik: elsőbbséget élvez a busz és főútvonalak takarítása, a lejtős szakaszok, ezek síkosságmentesítése után kerül sor a mellékutakra és a parkolókra.

A síkosságmentesítés során használt anyagokat a Körmendi úti telephelyünkön raktározzuk. 500 tonna ipari só, 200 tonna zúzalék és 1 tonna calcium-klorid áll rendelkezésre, de fogyásuk után ezeket folyamatosan pótoljuk.

Téli készenlétünk idején állandóan ellenőrizzük a kezelésünk alá tartozó szombathelyi közutakat és figyeljük a meteorológiai előrejelzéseket. A készenlét alatt tapasztaltak és az időjárási előrejelzések által jósoltak szerint születnek a döntések a szükséges intézkedésekről. Tartós havazás esetén a sózás mellett hótoló járműveinket is bevetjük.

közösség

további frisss

lap tetejére