Így keress pénzt a testeddel!

frisss.hu Forrás: penzcentrum.hu • 2016. február 22., hétfő •
Jól jönne egy kis plusz kereset? Íme, néhány módszer ennek érdekében. Csak a testedre van szüksé! Nyugi, semmiféle mocskos, illegális dologról nincs szó.
Így keress pénzt a testeddel!

Nézzük, mik azok, amikhez a tested kell, de fizetnek érte:

Véradás

Egy véradás után általában 500 forintos étkezési jeggyel díjaznak minket, azonban helyenként ennek akár a háromszorosát is megkaphatjuk. A tavalyi véradók az Országos Vérellátó Szolgálat jóvoltából egész éves balesetbiztosításra lettek jogosultak idén.  A férfiak egy évben maximum ötször adhatnak vért, a nők azonban évente legfeljebb háromszor. Két véradás között minimum 56 napnak kell eltelni.

Adj vérplazmát!

Egy alkalommal 3-4000 forintot is kaphatunk.  A vérplazmát mesterségesen nem előállítható gyógyszerek készítéséhez használják, egyszerre maximum 750 millilitert vesznek le tőlünk. Ezzel például az 1-es típusú cukorbetegeket támogathatjuk.  Az egész folyamat a vizsgálatokkal együtt nagyjából egy óráig tart, két vérplazmaadás között minimum 3 nap szünetet kell tartani. Évente legfeljebb 33 alkalommal adhatunk vérplazmát, tehát akár több mint 130 ezer forinttal gyarapíthatjuk a zsebünket.

Gyógyszerkísérletben való részvétel

Ezt komoly engedélyezési eljárások előzik meg, éppen ezért biztonságos. (Nemrégiben elhunyt egy férfi Franciaországban egy gyógyszerkísérlet miatt, azonban ez egyedi eset volt.) Magyarországon több százezer forintot kereshetünk, ha egy-egy kísérletet bevállalunk. Európa nyugatibb részein pedig akár milliók is üthetik a markunkat 18 és 40 év közötti, 60-100 kg tömegű egészséges férfiak vehetnek részt a gyógyszerek tesztelésében.

Spermaadás

Aki spermadonor szeretne lenni, annak nagyon szigorú feltételeknek kell megfelelni. Magyarországon csak minden tizedik férfi alkalmas erre a feladatra, nemrégiben pedig az egyik legnagyobb magyar spermabank bezárását is bejelentették, így nem egyszerű a helyzet.  A spermaadást sperma-, vér- és vizeletvizsgálatok előzik meg, illetve pszichológiai teszten is részt kell venni. Aki alkalmas spermadonornak, az egy-egy alkalommal 15-20 ezer forintot kereshet.

Hajbiznisz

Aki a legalább 35-40 centimétert elad a hajából, az sok pénznek örülhet. A bevétel a haj hosszúságától és sűrűségétől is függ, de akár több tíz ezer forinttal is gazdagodhatunk. Manapság már a férfiak is előszeretettel élnek ezzel a kereseti lehetőséggel.

közösség

további frisss

lap tetejére