Idősek otthonában bántalmaztak a gondozók egy asszonyt

• 2024. január 13., szombat •
A testvérpár azt vette észre, hogy a nagymamájuk testén sérülések lettek, miután bekerült az egyik wolverhamptoni idősek otthonába. Rendeltek egy rejtett kamerát az interneten, amit betettek az asszony szobájába. Amikor megnézték a felvételeket, nem akartak hinni a szemüknek. A gondozók ugyanis kegyetlenül bántak a demens asszonnyal.
Idősek otthonában bántalmaztak a gondozók egy asszonyt

A 89 éves Beryl Wall unokái azt vették észre, hogy az idősek otthonában élő nagymamájuk arcán és csuklóján zúzódások lettek. Eldöntötték, hogy kiderítik, mi történik az otthonban, ezért rendeltek az egy olyan kamerát, ami egy képkeretbe van beépítve - olvasható az Origón.

A KERETBE TETTEK EGY KÖZÖS KÉPET, MAJD KIRAKTÁK AZ ASSZONY SZOBÁJÁBA.

A KAMERA FELVÉTELÉN AZ LÁTSZOTT, HOGY TÖBB GONDOZÓ MEGRAGADJA AZ IDŐS NŐ LÁBÁT, MEGCSÍPI AZ ARCÁT ÉS ARCON ÜTIK EGY PÁRNÁVAL.

Eközben hangosan kiabáltak vele és szidták. A lányok, miután megnézték a felvételeket, egyből bevitték a rendőrségre.

AZ ÜGYBEN 8 GONDOZÓ ELLEN EMELTEK VÁDAT, VÉGÜL TAVALY NÉGYET 4 HÓNAP BÖRTÖNBÜNTETÉSRE ÍTÉLTEK.

Az asszony végül tavaly, az ítélethirdetés után nem sokkal meghalt. Az unokái szerint még megvárta, milyen büntetést kapnak a bántalmazói. A hatóságok nyilatkozata szerint a videófelvételek nagyban segített a nyomozásban, hiszen a demens asszony nem tudta volna elmondani, hogy mi történt vele – írja a Mirror.

Forrás: origo.hu
fotó: BBC/X

közösség

további frisss

lap tetejére