Idén több mint 130 ezer gyerek nyaralhatott Erzsébet-táborokban

index.hu • 2023. szeptember 02., szombat •
Június 18-tól augusztus végig a Balatonnál és Erdélyben nyaraltattak rászoruló gyerekeket, pár napos Erzsébet-táborok ősszel is lesznek családok számára is.
Idén több mint 130 ezer gyerek nyaralhatott Erzsébet-táborokban

A Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára, Hornung Ágnes az Erzsébet-tábort adó zánkai helyszínen úgy fogalmazott: az Erzsébet-táborokkal leveszik a nyaralás terhét a szülőről mindamellett, hogy élményeket nyújtanak a gyerekek számára.

Csak Zánkán és Fonyódligeten június 18-tól augusztus végéig 35 ezren táborozhattak, köztük négyezer határon túli gyermek is érkezett a Balatonhoz  

– ismertette. Hozzátette: a zánkai helyszínen kétezer család üdülhetett, a Madarasi Hargitánál az erdélyi Erzsébet-táborban a nyár végéig 1500-an kapcsolódhattak ki. 

Több ezer gyereknek rendeztek gyógytábort

Az élményterápiára épülő gyógyító táborokban nyáron mintegy 1500 gyermek vett részt, és a diabétesz, a gyógyító, valamint a családi táborokban együtt csaknem 1300 cukorbeteg gyermek is üdülhetett. 

Az ottalvós programok mellett a gyermekek lakóhelyén rendezett nyári napközis táborokat tíz héten át, több mint 900 intézmény részvételével, mintegy 650 településen, 88 ezer résztvevővel tartották meg

– sorolta. 

Hornyák Tibor, az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány elnöke beszámolt a 2017 óta megvalósított európai uniós projekt eredményeiről, amely hét év alatt 13,5 milliárd forint összegű többletforrást biztosított a balatoni táborok szervezéséhez, valamint infrastrukturális beruházásokhoz.

Zánkán és Fonyódligeten strandröplabda-, kosár-, kézilabda és focipályát hoztak létre, illetve újítottak fel, mászófal, kalandpark, street workout pályát alakítottak ki. Modern játszóterekkel és KRESZ-parkkal várták a gyerekeket, térképekkel, infografikákkal segítették eligazodásukat. Programszervezésükben pedig összesen 350 képzett animátor közreműködött.

Ősszel és télen is lesznek Erzsébet-táborok

Zánkára szeptemberben háromnapos, kétéjszakás osztálykirándulás jellegű táborokba több mint 17 ezer résztvevőt várnak, és ősszel folytatódnak a családi Erzsébet-táborok is – írja az MTI-re hivatkozva az index.hu. A gyógyító táborokba december elejéig mintegy 700 beteg és gyógyuló gyermek érkezhet, Erdélyben pedig erdélyi magyar gyermekeket látnak vendégül háromnapos, kétéjszakás turnusokban.

Kép: MTI

közösség

további frisss

lap tetejére