Hurka- és kolbásztöltés professzionálisan

szponzorált tartalom (x) • 2023. november 20., hétfő •
Hurka és kolbász nélkül a magyar konyha nehezen elképzelhető. Sok háztartásban, ahol a disznóölésnek megvan még a hagyománya, rendelkeznek olyan technológiával, amely a család számára elegendő mennyiség előállítására alkalmas.
Hurka- és kolbásztöltés professzionálisan

Az ipari hurkatöltők viszont ezzel szemben olyan gépek, eszközök, amelyeket a húsipar és vendéglátóipar igényeire szabtak, ipari mennyiségű kolbász és hurka, és hasonló technikával készülő húskészítmények előállítására alkalmasak.

Ami a háztájon alkalmazott berendezésektől a profi hurkatöltők kínálatát elválasztja, az a volumen, a hatékonyság és az elkészült húsáru egyenletes esztétikai minősége. A piacon többféle gép is elérhető a vállalkozások specialitásainak megfelelően. Ezekből próbálunk némi ízelítőt adni a következőkben.

Ipari hurkatöltés kézi hajtással

A kézi hurkatöltő hasonlít leginkább a nagyapáink által használt modellekre, egy forgatható fogantyúval hozható működésbe, kézi erővel, éppen ezért mindenképpen kisebb mennyiség esetén érdemes ebben a típusban gondolkodni, kisebb konyhákban, de akár otthonra is.

A működése egyszerű: a berendezés hengeres testébe helyezett, fűszerekkel bekevert matéria forgatás hatására kitöltődik a másik végre rögzített (mű)bélbe.

Előnye, hogy könnyen kezelhető, tisztítható, nem igényel komolyabb befektetést. Viszont az előállítható volumen komoly korlátot jelent, tömeges termelésre alkalmatlan.

Elektromos hurka- és kolbásztöltő

Természetesen jelentősen hatékonyabbak ezek a modellek a kézi hajtású változatnál. Itt a töltéshez szükséges forgatást elektromotor végzi. Közepes és annál kicsit nagyobb mennyiség is tölthető vele, egy kisebb ipari egység vagy egy hentesüzlet remekül boldogulhat ezzel a megoldással.

Gyorsabb és pontosabb, mint a kézi töltés, egyenletesebben adagolja a tölteléket, és az egyes termékekhez jellemzően többféle töltési sebesség közül is válogathatunk. A tisztíthatóság tekintetében nem okoz több bonyodalmat a kézi változatnál.

Hidraulikus gépek nagy teljesítményhez

Komoly ipari termelés szinte kizárólag hidraulikus hurkatöltő, kolbásztöltő gép segítségével képzelhető el, ezek a piacon elérhető legnagyobb teljesítményű modellek.

Nagyüzemi vállalkozásokban, húsfeldolgozó üzemekben, ahol igazán komoly a volumen, kizárólag hidraulikus gépekkel találkozhatunk.

Hihetetlenül hatékonyak és precízen dolgoznak, a nagy mennyiség ellenére is egyenletes minőséget garantálva. Hátrányuk, hogy nagy méretük miatt térre van szükségük, illetve szakképzett kezelő személyzetre, és a tisztításuk is komolyabb energiabefektetést igényel.

A Nagykonyhai.com Webáruház hurkatöltő választéka rendkívül széles, igazából a vállalkozás működési területe és nagysága határozza meg, hogy melyik modell lehet az optimális választás, akár egy ipari húskeverővel párosítva.

közösség

további frisss

lap tetejére