Hős kutyájának köszönhetően gyógyult meg egy rákos kislány

metropol.hu • 2023. március 26., vasárnap •
A labrador korábban a kislány édesapját is megmentette.
Hős kutyájának köszönhetően gyógyult meg egy rákos kislány

Szívmelengető kötelék alakult ki egy 11 éves lány és kutyája, Beauty között, aki korábban is már tanúbizonyságot adott arról, hogy neki a gazdái az elsők - írja a metropol.hu.

A walesi Swanseaban élő Lily Bellamy legjobb barátja lett a család kutyája, miközben kemoterápián esett át, és egy évig nem találkozhatott barátaival.

A több kezelés és az erős gyógyszerek hatására csak Beauty tudott mosolyt csalni a kislány arcára.

Lily a kemoterápia miatt elveszítette a haját, de mindig felvidította, mikor látta, hogy szeretett kutyájának is hullik a szőre – számolt be róla a Daily Mail.

A kislány szerencsére a betegség elmúlásának jeleit mutatja már, szülei szerint ez a fekete labradornak is köszönhető, akit csak „csodálatosként” jellemeznek. A kutyust egy menhelyről fogadta örökbe a család, két hónappal azelőtt, hogy leukémiát diagnosztizáltak Lilynél.

A szülők akkor még nem is sejtették, hogy mekkora támaszt fog nyújtani Beauty ebben a pokoli időszakban.

Amikor beteg voltam, akkor 12 hónapig nem láthattam egyetlen barátomat sem, így ő volt a legjobb barátom a kezelésem alatt. Mindig boldoggá tett, és mosolyt varázsolt az arcomra

– árulta el a kislány.

A gyógyszerek miatt gyakran szomorú vagy dühös volt, Beauty közelsége azonban mindig megnyugtatta.

A kislány apján is segített Beauty

Lily édesapja, Wayne elmesélte, hogyan segített neki a kutya, amikor epilepsziás rohamot kapott sétáltatás közben. A férfi állapota akkor indult romlásnak, amikor lányánál diagnosztizálták a rákot.

Arccal lefelé beleestem egy mély vízbe, és megvágtam a fejemet. Beauty utánam ugrott, bebújt alám, és megpróbált négykézlábra állítani.

Megakadályozta, hogy megfulladjak. Megmentette az életemet

– magyarázta Wayne.

A családapa elmondta, milyen nehéz volt végignézni, ahogy lányuk rákos kezelésen esik át, de megkönnyebbülés volt látni, hogy Beauty mindig mosolyt csalt az arcára.

Lily jó úton halad a gyógyulás felé, mivel a legutóbbi vizsgálat sem mutatott már új leukémiás sejteket. Októberig azonban még kezelésekre kell járnia, de legalább már találkozhat a barátaival.

Fotó: Youtube

közösség

további frisss

lap tetejére