Horváth Gábor tükröt tart a szombathelyi városvezetésnek: 22 hónap után újul meg a buszmegálló

• 2024. március 01., péntek •
Szombathelyi látványpékség címmel osztotta meg bejegyzését közösségi oldalán Horváth Gábor képviselő. A baloldali városvezetésnek tükröt tartva rámutatott: 22 hónap "felkészülés után" végre felújítják a Demeter utcai buszmegállót.
Horváth Gábor tükröt tart a szombathelyi városvezetésnek: 22 hónap után újul meg a buszmegálló

Két éve használhatják újra a szombathelyi utasok a Demeter utcai buszmegállót. Horváth Gábor önkormányzati képviselő közösségi oldalán pénteki posztjában emlékeztetett: kérésére a 30Y járat 2022. január 1-je óta a Minerva lakóparkba is behajt. A járatbővítésnek nemcsak a környéken élők, hanem a vásárlási céllal érkezők is örültek - írja a Vaol.

Ezzel párhuzamosan csaknem két éve kezdte el szorgalmazni a politikus a buszmegálló felújítását is. Több levélben és közgyűlési felszólalásban sürgette a nem túl jelentős, ám sokak számára fontos fejlesztést. Horváth Gábor rámutatott: a költségvetésben buszmegállók felújítására hatmillió forintot fordít a baloldali városvezetés. Tavaly a Minerva-buszmegálló rendbetételére levélben is ígéretetet kapott az önkormányzattól. Az év során többször érdeklődött, mégsem valósult meg a beruházás. 

Huszonkét hónap után a "nagy bejelentés"

Jövő héten megkezdődik a Demeter utcai buszmegálló felújítása - jelentette be a napokban László Győző, Szombathely alpolgármestere. Meghosszabbítják a megállót, kiépítik a peront, kicserélik a szegélyeket - közölte.

 

A teljes cikket a Vaol.hu oldalán olvashatják.

Forrás: Vaol.hu

közösség

további frisss

lap tetejére