Horváth Gábor: A Minerva lakópark meg nem épített játszóteréről és több elmaradt, beígért fejlesztésről

mc • 2024. május 29., szerda •
Horváth Gáborral a kámoni-herényi városrész önkormányzati képviselőjével a Minerva Lakóparkban a Diána és a Viktória utca sarkán található zöldterületnél találkoztunk, amelyre ő hívott bennünket. A helyszínválasztás, mint pár perc alatt kiderült, nem volt véletlen.
Horváth Gábor: A Minerva lakópark  meg nem épített játszóteréről és több elmaradt, beígért fejlesztésről

-    2019-ben az önkormányzati választások előtti napon Nemény András polgármester itt tartott sajtótájékoztatót, amelyen egy komplett, fejlesztési csomaggal állt elő. Utcák egyirányúsítására, a parkolási gondok megoldására, de mindenekelőtt – itt ahol most állunk - egy új játszótér létesítésére tett magabiztos ígéret- vezette be tájékoztatóját Horváth Gábor. Felteszem a kérdést: hol van a játszótér? 2021 augusztusában felkerestem irodájában a polgármestert, akin számonkértem az ígéretét. Felvetettem neki, hogy a városnak meg kellene venni ezt a zöldterületet a játszótér számára, miután éppen értékesítik. A zöld besorolású terület akkor egy vállalkozásé volt és 25 millió forintért meg lehetett volna venni. Nemény azonbann nem élt a lehetőséggel, jött is egy másik vállalkozó, aki megvette és mindjárt át is akarta minősíttetni. Nyilvánvalóan olyan céllal, hogy ott közpark helyett egy profitorientált sportközpontot alakítson ki. Szerencsére az átminősítés nem történt meg, bár a beépíthető rész az OTÉKnek (Országos Településrendezési és Építési Követelmények A Szerk.) köszönhetően 3 %-ra nőtt. Miután nem történt meg az átminősítés, most legfeljebb 78 nm-en egy kávézót nyithatna itt a vállalkozó és a játszótérnek is lenne helye. De ez már csak rajta egyedül múlik…    

                    
Summa summarum: Nemény András súlyos mulasztást követett azzal, hogy amikor lehetőség volt rá nem vásárolta meg a területet a városnak. Úgy tűnik, hogy a Minerva lakóparkra nem érvényes, hogy „Éljen Szombathely!”. Más gondok is vannak persze: további zebrákat kellene például létesíteni, legalább három helyen. Számos rossz állapotban lévő járdaszakaszt is fel kell újítani, illetve újraaszfaltozni. Erre is tettem már javaslatot: a Viktória, a Minerva és a Fortuna utcákat kellene legelőször megcsinálni. Még februárban leadtam e célból több száz aláírást, de továbbra is gyűjtöm őket. S, hogy mivel kampányol az ellenfél?  Nos, két padot adtak át a lakóparkban, ami t azután nagy dérrel – dúrral adtak át. Ahogyan elmondtam az előbb, sok komoly probléma van, amiket Neményék képtelenek voltak kezelni, sőt a saját ígéretüket sem tartották be, tehát alkalmatlanok a város vezetésre. Ha bizalmat kapok én is és Lenkai Nóra polgármesterjelölt valamint a FIDESZ-KDNP is, akkor ígérem, hogy mi megépítjük a játszóteret és teljesítjük az itt élők többi jogos kéréseit.
 

közösség

további frisss

lap tetejére