Hogyan rendeljünk konténert egyszerűen?

szponzorált tartalom (x) • 2023. január 16., hétfő •
Egyáltalán milyen esetekben van szükség konténerre? A legáltalánosabb eset az, amikor építkezési, felújítási vagy bontási folyamatokról beszélünk, ahol rengeteg hulladék termelődik, és mindenképpen szükséges elszállítani azt. Valamint nagyobb lomtalanítások során is találkozhatunk annyi szeméttel, amennyivel már nehezen tudunk megbirkózni, ilyen esetben jön szóba a sittszállítás.
Hogyan rendeljünk konténert egyszerűen?

Milyen hulladékot tehetünk bele egy konténerbe?

Az egyik leggyakoribb kérdés, ami a sittszállítás és konténerrendelés során felmerül, hogy mi az, amit bele lehet rakni a konténerbe és mi az, amit semmi esetben sem. Szerencsére már a rendelési folyamat során alaposan “kikérdeznek” minket a telefonos kollégák, hogy pontosan mit szeretnénk szállítani, így ideális esetben nem véthetünk hibát. Természetesen érdemes már előre felkészülni és tudni, mi az, amire számíthatunk a konténerrendelés során. 

Ami mindenképpen belekerülhet a konténerbe: az építkezés, felújítás, bontás során keletkező törmelék, kő, faldarabok, tetőcserép, gipszkarton, álmennyezet, tégla, csempe, vízvezetékcsövek, burkolatok, szigetelés, váz- és kötőelemek, fa, beton és fém. Mint látható, a lista elég hosszú, így nem kell aggódnunk egy szokványos építkezés során, biztosan meg tudjuk oldani azt egy konténer rendelésével. Sőt, a sittszállítás szolgáltatást nemcsak magánemberek vehetik igénybe, hanem cégek, önkormányzatok is, így arra is van lehetőség, hogy a konténer több napra is rendelkezésre álljon, ami egy nagyobb beruházás esetében szinte elengedhetetlen.

Mi az, amit semmiképpen se rakjunk bele a konténerbe?

Természetesen van egy bizonyos tiltólista, amit mindenképpen kerüljünk el, és ha ezek közül bármelyik is megtalálható a hulladékunkban, akkor azt feltétlenül jelezzük előre és kapunk tanácsot alternatív lehetőségekről. Ide tartozik például az olaj, akkumulátor, autó és teherautó-gumi, olajos rongy és textil, különböző vegyi anyagok és vegyszerek, festékek, gyanták, tinták, használt sütőolaj, azbeszt, azbeszt pala, eternit csövek és a higanyt tartalmazó hulladékok is.

Ez a lista sem rövid, de jobb megjegyezni, hogy elkerüljük az esetleges kellemetlenségeket a későbbiekben.

Hogy zajlik a konténerrendelés?

A konténerrendelés egy nagyon egyszerű folyamat, amihez csupán négy könnyű, de annál fontosabb lépést kell teljesítenünk. Az első az, hogy pontos információt adjunk a szállítandó hulladék összetételéről. Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, bátran kérjünk tanácsot, írjuk körbe, milyen folyamat során is termelődött a szemét, a vonal túlsó végén tapasztalt diszpécserek vannak, akik minden helyzetre fel vannak készülve.

A következő a konténer mérete, ahol érdemes inkább nagyobbat rendelni a becsült igényhez képest, nehogy meglepetés érjen minket a bepakolás során. Végül pedig adjuk meg a szállítás időpontját és helyét, ezután már nincs más dolgunk, mint várni a konténer érkezését.

közösség

további frisss

lap tetejére