Hogyan épül fel egy villanypásztor-rendszer?

szponzorált tartalom (x) • 2023. szeptember 18., hétfő •
Az elektromos kerítés egy igazán népszerű megoldásnak számít, ha egy adott terület védelméről van szó. Növénytermesztés, állattenyésztés, erdőgazdálkodás, otthoni kiskert: a villanypásztor mindegyik helyen megállja a helyét, azonban egyáltalán nem mindegy, hogy pontosan hogyan építjük fel a rendszert.
Hogyan épül fel egy villanypásztor-rendszer?

Milyen alapvető eszközökre van szükség?

Szerencsére minden könnyedén beszerezhető a Vinex villanypásztor oldalán, ahol az összes eszköz és kiegészítő megtalálható, ami egy minőségi és hatékony elektromos kerítéshez szükséges lehet.

Természetesen az egyes rendszerek között is találhatunk különbségeket, mivel befolyásolja a kialakítást az is, hogy pontosan milyen alkalmazási módról beszélünk. Oda kell figyelni az adott terület egyedi tulajdonságaira, valamint arra is, hogy mi az elsődleges célja a villanypásztornak. Gondolunk itt a magasságra, a teljesítményre és a funkcióra.

Természetesen van pár eszköz, amire minden egyes villanypásztor-rendszernek szüksége van. Ilyen például maga a villanypásztor-készülék, aminek a teljesítménye határozza meg a rendszer kapacitását és működését is.

A berendezés befolyásolja azt is, hogy milyen állatok tartásához lehet alkalmazni. Ha pedig vadállomány távoltartása a cél, akkor arra is figyelni kell, hogy pontosan milyen vadállatokkal lehet dolga a kerítésnek. 

Ha megvan a készülék, akkor jöhetnek a kiegészítők, amelyek paraméterekben illeszkednek az egységhez. Ha van a területen hálózati áramforrás, akkor egy megfelelő erősségű hálózati villanypásztor-készülék, kerítés- vagy karámrendszerrel ideális választás lesz. Az esetek többségében azonban nincs hálózati csatlakozó a közelben, így a napelemes-akkumulátoros változat lesz a megfelelő.

Tartóelemek, vezetékek és szigetelők

Természetesen önmagában egy készülék még nem elegendő a feladat ellátásához. Szükség van még különböző tartóelemekre, mint amilyen egy műanyag vagy fém tartóoszlop. Ezen keresztül kell átvezetni a vezetékeket és szigetelőket. Ha tartósabb szerkezetet akarunk létrehozni, akkor választhatunk kérgezett akácoszlopokat is.

Ha a mobilitás fontosabb, például legelő elkerítéséről beszélünk, akkor egy műanyag karó lesz a tökéletes választás.

Készítsünk minőségi rendszert!

Fontos, hogy a villanypásztor esetében az elsődleges cél a megbízhatóság és a biztonság. Ehhez megfelelő készülékre, szigetelőkre, oszlopokra és vezetékekre van szükség. Elsőre nem tűnik egyszerűnek a feladat, de ma már szakember segítségét is kikérhetjük a folyamat elején, hogy garantáltan az igényeinknek megfelelő megoldás kerüljön telepítésre.

A villanypásztort számtalan területen alkalmazzák, egy igazán hatékony megoldást jelent egy terület védelme, vagy állatok kívül-belül tartása esetén. Azonban kiemelten oda kell figyelni, hogy milyen alkatrészeket használunk a rendszer kiépítése során.

közösség

további frisss

lap tetejére