Hivatalos: Dávid Richárd a Haladás játékosa

• 2020. január 09., csütörtök •
A 108-szoros válogatott futsalos bajnoki aranyat és kupagyőzelmet szeretne ünnepelni Szombathelyen.
Hivatalos: Dávid Richárd a Haladás játékosa

Az ünnepélyes szerződés-aláírást magában foglaló sajtóeseményen Bokor Zsolt, a HVSE alelnöke úgy fogalmazott, hogy a szerencse is kellett Dávid Richárd leigazolásához. Minden tőlük telhetőt megtettek azért, hogy Magyarország egyik legjobb futsal játékosát Szombathelyre csábítsák. A sok tárgyalás és győzködés végül eredményre vezetett, ami azt  jelenti, hogy egy univerzális klasszis spílerrel gazdagodott a vasi alakulat.

"Az Aramisban kezdtem futsalozni, majd Berettyóújfaluba, Győrbe és Veszprémbe vitt az utam. Onnét Ukrajnába, a MFK Prodexim Khersonba szerződtem, ahol fél év jutott nekem. Bár Franciaországból és Olaszországból is voltak megkereséseim, a legmeggyőzőbb jövőképpel a Haladás kecsegtetett. A játékoskeret kiváló mind a magyar, mind a külföldieket tekintve, jól ismerem a társakat, hiszen korábban már számtalanszor találkoztam többekkel vagy válogatott összetartásokon, vagy ellenfélként a pályán" - idézte fel játékosmúltját Dávid Richárd a Frisss.hu-nak.


A Haladás újdonsült 15-öse több poszton is bevethető, így bővülhet a csapat taktikai repertoárja. Juanra mester jól ismeri Ricsit, hiszen az ETO-ban anno együtt játszottak, rengeteg sok szép sikert elérve. Hasonlóakat szeretne átélni Haladás-mezben is. "Taktikailag és technikailag rendkívül agilis játékost ismertem meg a személyében, és úgy tapasztalatom ezt próbálja meg átültetni a csapatba is. Edzői kvalitása már akkor megmutatkozott számomra, amikor volt alkalmam megtekinteni, hogyan edzi az ETO U17-es és U19-es korosztályát. Látszik a Haladás játékán az a stílus, amit ő képvisel és meggyőződésem, hogy munkássága a magyar futsal fejlődését is szolgálja."


A sajtótájékoztatón szó esett arról is, hogy amennyiben a Haladás VSE sikerrel veszi a Dunaferr elleni Magyar Kupa mérkőzéseket - január 15-én Szombathelyen, majd a visszavágót február 12-én Dunaújvárosban - úgy jó esély mutatkozik arra, hogy a FinalFournak a vasi megyeszékhely ad otthont, ahol hazai közönsége előtt küzdhet az aranyéremért Juanra legénysége. 

közösség

további frisss

lap tetejére