"Hiányzik Szalai Ádám..." - Nehéz pótolni a magyar válogatott korábbi csapatkapitányát

ripost.hu • 2023. március 26., vasárnap •
Győzelemmel kezdte az évet a magyar labdarúgó-válogatott, amely hétfőn már tétmérkőzésen, a Bulgária elleni Eb-selejtezőn lép pályára.
Hiányzik Szalai Ádám... - Nehéz pótolni a magyar válogatott korábbi csapatkapitányát

A magyar válogatott csütörtökön Ádám Martin fejesgóljával 1-0-ra verte Észtországot felkészülési mérkőzésen Budapesten -írja a ripost.hu. A dél-koreai Ulszan Hyundai csatárának ez volt az első gólja a nemzeti csapat mezében, és bevallotta, Kalmár Zsolt lövése után biztos volt benne, hogy bele tud fejelni a labdába.

Ádám Martin Fotó: Szabó Miklós

A fejesem után láttam, hogy egy védő belógott, úgyhogy nem aggódtam a les miatt. Amikor Kalmár elrúgta a labdát, már éreztem, hogy hegyezni kell a fejem... Már nagyon vártam az első gólom, tudtam, hogy jönni fog, sokat dolgoztam érte, egy kicsit most felszabadultam, és nagyon boldog vagyok.

Ádám szerint a hétfői, bolgárok elleni Eb-selejtező sokkal nehezebb mérkőzés lesz.

"Nehéz mérkőzés lesz a bolgárok elleni, és természetesen nagyon várjuk. Az észt meccs után előbb a pihenésen volt a hangsúly, aztán folytattuk a felkészülést. A klub egy teljesen más dolog, mint a magyar válogatott. Utolsó két meccsen nem játszottam az Ulszanban, de négyből négyet nyertünk, vezetőedzőnknek nem volt oka a változtatásra, ezen nem idegeskedem. A komoly munka meghozza a gyümölcsét, ebben hiszek, a mester ráadásul elég sokat szokott rotálni."

A 28 éves csatár hozzátette, Szalai Ádámot nehéz pótolni a válogatottban - a 35 éves csatár tavaly ősszel búcsúzott a nemzeti együttestől.

Hiányzik Szalai Ádi személyisége a csapatból, de ezen túl kell lépni, nem szabad ezen sokat rágódni. Szoboszlai Domi jó utód, jó mentalitású játékos és ember, méltóképpen viseli a csapatkapitányi karszalagot. A válogatottban mindig van konkurencia, a legjobbak vannak itt. Például Varga Barnabással sokat beszéltem, próbálok neki segíteni, először van itt. Egy jó embert ismertem meg benne, bár Pakson csak jó emberek élnek...

A Ferencváros játékosa, Vécsei Bálint abban egyetértett Ádámmal, hogy a bolgárok ellen jobb teljesítményre lesz szükség.

"Hasonló játékot játszanak a bolgárok is, kicsit támadóbb játékosaik vannak, de a rendszerük az észtekéhez passzol. Több kell a bolgárok ellen, ez már éles összecsapás lesz, nagy nyomás lesz a csapaton, de ez pluszt hozhat ki a csapatból, és remélhetőleg nyerni tudunk a bolgárok ellen. Az utóbbi időben jól kezeltük a nyomást, most másabb stílusban kell játszanunk, mint a nagycsapatok ellen, az észtek elleni felkészülési mérkőzés is ezt a célt szolgálta."

A Magyarország-Bulgária Eb-selejtezőt hétfőn 20.45-kor (tv: M4 Sport) Budapesten, a Puskás Arénában játsszák.

Nyitókép: MTI archív

közösség

további frisss

lap tetejére