Hetvenhat éve végzett tanítóként, most gránitoklevelet kapott a Körmenden élő Anna néni

• 2023. július 01., szombat •
Gránitoklevelet vehetett át a Körmenden élő Pintér Pálné Anna néni, aki 76 évvel ezelőtt vette át tanítói képesítését a Győri Állami Tanítóképzőben.
Hetvenhat éve végzett tanítóként, most gránitoklevelet kapott a Körmenden élő Anna néni

Pintér Pálné, Péntek Anna 1953-tól 1987-ig, nyugdíjazásáig volt a Várkerti, majd Olcsai iskola nevelőtestületének tagja. Anna néni a Győri Állam Tanítóképzőben szerzett tanítói képesítést 1947-ben. Tanulmányai elvégzése után szülőfalujában, Náraiban kezdett tanítani. Az első évet fizetés nélkül dolgozta végig. 1953-ban újabb diplomát szerzett matematika-kémia szakos tanárként.

 Ezután került a körmendi Általános Állami Leányiskolába, az Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola jogelődjéhez. Szaktárgyait tanította, volt osztályfőnök, munkaközösség-vezető, napközis nevelő. Pályáját a folyamatos szakmai megújulás jellemezte. Számára fontos volt, hogy tanítványai értsék, szeressék és megtanulják a tantárgyát. 

De nemcsak oktatott, hanem nevelt is. Szigorúsága, amely a tanulók iránti tiszteletet és szeretetet fejezte ki, következetességgel társult. Erkölcsi értékrendje, elvégzett munkája példaértékű még a mai időben is. Készületlenül nem állt sem diák, sem felnőtt elé. Tanítói képesítését 76 évvel ezelőtt vette át, ebből az alkalomból adományozott a főiskola Anna néninek gránitoklevelet.

Forrás: vaol.hu

közösség

további frisss

lap tetejére