Herény és Kámon utcái tisztábbak lettek a hétvégén

há • 2020. szeptember 20., vasárnap •
Műanyag palackból, sörösdobozból és hungarocellből hevert a legtöbb a herényi utcákon, ahol szombaton - megfogadva a Vigyázzunk együtt Szombathelyre! program felhívását, városrészi szemétszedést tartottak. Közel harmincan fél napig gyűjtötték a közterületen eldobált hulladékot.
Herény és Kámon utcái tisztábbak lettek a hétvégén

Főként a zöldterületeket vették célba a körzet képviselője és segítői. - Jó nagy területet sikerült szombaton bejárni. Megtisztítottuk a Béke teret és környékét, a Tulipán utcai játszóteret, ahol valaki szándékosan levesmaradékot öntött a homokozóba és a játékokra, valamint a herényi temető környékét - mondta a Frisss.hu-nak Horváth Gábor. Átnézték a Németh László utcai árkot, a Bertalanffy Miklós és a Hóvirág utcai zöldterületet. Kámonban a Farkas Károly utcai árokpart, a Búzavirág utcai és a Nefelejcs utcai játszótér, a Nagyszombat tér, a Vízöntő, a Muskátli utca és a Perint partja, valamint a Kámon és Derkovits-lakótelep közötti vasúti töltés lett általuk tisztább. S hogy mi mindent találtak?
- A PET-palack, a sörös ès üdítőitalos doboz, a szeszesitalos üveg, a cigarettásdoboz, mindenféle elektronikai hulladèk és a hungarocell volt a sláger, ezekből rengeteget szedtünk össze. Harminc darab zsákot hoztam a Kommunális Irodától e célra, de nem lett elèg - jegyezte meg a képviselő, utalva a szemét mennyiségére.


Kiderült, hogy reggel 9 és délután 1 óra között volt meghirdetve az akció, aminek a végére a SZOVA Zrt. ügyeleti autója is megérkezett a Béke térre. Innen, valamint az oladi elkerülő útnál található Perint-hídtól és a Búzavirág utcai játszótér mögül is elszállították az összegyűjtött hulladékot.
- Örömteli a herényiek segítő szándéka, amit jól mutat, hogy közel harmincan voltunk a szemétszedésen. Köszönöm a Herényi Kulturális és Sportegyesületnek, a Kőrösi Csoma Sándor Természetjáró Környezet- és Természetvédő Egyesületnek és minden önkéntesnek a részvételt. Az akció az igazi összefogás jegyében telt: csatlakozott hozzánk László Győző és Horváth Soma alpolgármester, Melega Miklós képviselőtársam, és Balázsy Péter megyei jegyző is - fűzte hozzá Horváth Gábor, a körzet önkormányzati képviselője.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére