Hende Csaba: hazafinak lenni kötelesség a mai időkben!

Horváth Vilmos • 2024. április 19., péntek •
A Vas vármegyei KDNP tavaly indította útjára Kereszténydemokrata esték című sorozatát. Csütörtökön, a hatodik ilyen beszélgetős rendezvényen Dr.Hende Csaba az Országgyűlés alelnöke, Szombathely és térsége országgyűlési képviselője volt a vendég.
Hende Csaba: hazafinak lenni kötelesség a mai időkben!

Az ismert tv-s személyiség, Lovass Tibor vezette fel az estet. Felhívta a szépszámú hallgatóság figyelmét, hogy a következő hónapokban fontos események előtt állunk, amelyek jelentős mértékben meghatározzák Magyarország és Európa jövőjét.
Harangozó Bertalan, a KDNP Vas vármegyei szervezetének elnöke is arról szólt bevezetőjében, hogy sorsfordító időket élünk, a júniusi önkormányzati és Európai Uniós választásoknak hatalmas a tétje.

-    Optimista vagyok a választásokat illetően – fogalmazta meg várakozásait Lovass Tibor kérdésére Hende Csaba. Ennek pedig az alapja, hogy itt Szombathelyen kiváló polgármesterjelöltet és képviselőjelölteket állít ki a FIDESZ-KDNP párszövetség. olyanokat, akik sikeresek a civil életben, jól felkészültek és példamutató módon dolgoznak a kampányban. nap mint nap azon dolgoznak, hogy olyan eredményt érjenek el az önkormányzati választáson,  aminek folyományaként meghatározó szereplőként visszaállíthatják Szombathelyt a korábbi fejlődési pályára. A két választás tétje valóban óriási - utalt az előtte szólókra. Az uniós választáson egyszerűen a „Háború vagy béke?” kérdésében kell határozottan állást foglalnunk. Sajnos az Európai Unió rossz irányba halad, megcsúfolja a demokráciát és egyre inkább eltávolodik civilizációnk zsidó-keresztény gyökereitől. Ránk akarják erőltetni a genderpropagandát, a zavaros hátterű migránsokat, számos helyen sérül a szólásszabadság. 

Mindezt Hende Csaba több példával is megvilágította. Az egykor mintául szolgáló Nyugat sajnos hanyatlik, a korrupció pedig már az EU legfelsőbb vezetését is elérte.  A továbbiakban kifejtette, hogy van esély a gyökeres fordulatra, a mainstream média megfékezésére, a balliberális erők visszaszorításra. Biztató fejlemény, hogy több országban is megerősödtek a jobboldali pártok, szervezetek, s ez reményt adhat a változásokra. Magyarország és a nemzeti kormány határozottan és keményen kiáll elvei mellett, nem csak szlogen hogy számára Magyarország az első. Mint ahogyan a békepártiság sem, a magyarok nem akarnak belesodródni két ország háborújába, világos az üzenetünk: békére van szükség! Ma így kell hogy gondolkozzon egy igazi hazafi, aminek a mai, nehéz  időkben kötelességünk lenni!
 

közösség

további frisss

lap tetejére