Hende Csaba: gyűjtsünk erőt az előttünk álló esztendőhöz

frisss • 2019. december 25., szerda •
Az idei év eredményeiről, az őszi önkormányzati választás kimeneteléről és a jövőbeni tervekről is beszélt Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője, az Országgyűlés alelnöke a frisss.hu-nak.
Hende Csaba: gyűjtsünk erőt az előttünk álló esztendőhöz

– A 2019-es év a béke, a stabilitás és a virágzás éve volt Magyarországon: szárnyal a gazdaság, nőnek a jövedelmek, lényegében felszámoltuk a munkanélküliséget. Szombathelyen már a munkaerőhiány okoz gondokat – mondta Hende Csaba, majd hozzátette: az elmúlt 9 év a soha nem látott fejlesztések ideje volt a vasi megyeszékhelyen. Elegendő, ha a kórház beruházásaira, az M86-os útra, vagy éppen az uszodára gondolunk. A legnagyobb – az embereknek egyúttal sok bosszúságot is okozó – fejlemény mégis az, hogy nyolcezerrel több gépkocsi van a szombathelyiek tulajdonában, mint öt évvel ezelőtt. Ezáltal nehéz a közlekedés a városban, ezen a helyzeten mindenképpen segíteni, változtatni kell.

Az alelnök kitért arra is, hogy az őszi önkormányzati választások változást hoztak. – A szombathelyiek úgy határoztak, hogy az új városvezetést és a másik politikai oldalon álló országgyűlési képviselőt, jómagamat, együttműködésre ítélik. Én ennek szívesen állok elébe – húzta alá.

Hende Csaba szerint az esztendő legfontosabb szombathelyi gazdaságpolitikai eseménye a Schaeffler cégcsoport új robotizált elektromos autóalkatrész gyárának a bejelentése. A tervek szerint 150 képzett, magasan kvalifikált szakembert foglalkoztatnak majd, a város éves iparűzési adóbevétele pedig 1,5-2 milliárd forinttal nő. –Éveken át készítettük elő ezt a beruházást, és sikerült elérni, hogy a magyar kormány több 5 milliárd forinttal támogatta a fejlesztést. Ez is bizonyítéka annak, hogy a kormány a választások után ugyanúgy Szombathely mellett áll, ahogy eddig is – hangsúlyozta a képviselő.

– Folyik az M86 út, valamint a Szombathely és Kőszeg közötti gyorsforgalmi út megépítésének az előkészítése. Továbbra is mindent megteszek azért, hogy a szombathelyiek életkörülményeit könnyebbé tegyük. Ajtóm a polgármester úr előtt nyitva áll, az együttműködési készségem rendelkezésre áll, élni kell vele, és remélem, hogy az új városvezetés egyszer csak felveszi velem a kapcsolatot – fűzte hozzá Hende Csaba.

– Áldott karácsonyt, sikerekben gazdag boldog új esztendőt kívánok minden szombathelyinek , minden Vas megyeinek,  és minden magyarnak. Kívánom, hogy a családok békességben, szeretetben töltsék az ünnepi időszakot, gyűjtsenek erőt az előttünk álló esztendőhöz, amely remélem olyan sikeres lesz az ország számára, mint a 2019-es volt – zárta gondolatait Szombathely országgyűlési képviselője.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére