Hende Csaba: Győztünk! Végre a Falco Zrt. is megértette a nép akaratát!

frisss.hu • 2016. augusztus 27., szombat •
Meghátrált a Falco Zrt., lesz szűrőberendezés és mérőműszer is!

A Falco Zrt. egy közleményben tudatta. 2017. szeptember 30-ra új szűrőberendezést szerelnek fel.

Mint írják: „Legutóbb feszültség alakult ki a vállalat, a lakosság egy része, valamint a helyi politika között. Az elmúlt időszak eseményei, mint a Dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő által kezdeményezett petíció, melyhez a város közgyűlése is csatlakozott, a FALCO Zrt.-nél is egy új gondolkodásmódhoz vezettek...”

…A FALCO Zrt. ezért úgy döntött, hogy visszavonja a jelenlegi IPPC engedély elleni fellebbezését és, az engedélyek rendelkezésre állása esetén haladéktalanul megkezdi a jelenlegi műszaki normák szerinti legmodernebb, teljesen új szárító és szűrőberendezés (UTWS) megvalósítását, továbbá eleget tesz a folyamatos mérés iránti követelésnek és ez utóbbit 2016. szeptember 30-ig megvalósítja.

Írják, hogy ez az egészség- és környezetvédelmi beruházás eléri a 8 milliárd forint értéket. „Amennyiben tehát haladék nélkül kiadják az építési engedélyt, a vállalat abból indul ki, hogy a szűrőberendezés üzembe helyezésére legkésőbb 2017. szeptember 30-ig sor kerül” – olvasható a közleményben.

Az aláírásgyűjtésnek lett eredménye

Hende Csaba a frisss.hu-nak így nyilatkozott: „Nagy győzelmet arattak a szombathelyiek, ami a józanész győzelme. A Falco közleményében már minden előfeltétel nélkül vállalja, hogy teljesíti a szombathelyiek követelését. Ez egy általam kezdeményezett petíciótól indult amit 8000-ren írtak alá. Most végre a Falco Zrt. is megértette a nép akaratát!

közösség

további frisss

lap tetejére