Hende Csaba bejárta az árvíz sújtotta Szombathely környéki településeket és a Petőfi-telepet

hv • 2024. június 09., vasárnap •
Tegnap éjszaka negyven, ma délig pedig további 35 esetben riasztották Vas vármegye tűzoltó egységeit a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt - adta hírül a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Dr. Hende Csaba, Szombathely és térsége országgyűlési képviselője több Pinka menti faluba is ellátogatott, hogy személyesen győződjön meg a károkról, illetve ajánlja fel segítségét.
Hende Csaba bejárta az árvíz sújtotta Szombathely környéki településeket és a Petőfi-telepet

Hivatalos Facebook-oldalán így adott hírt erről:

- Egy napon belül másodszor járok a Pinka völgye falvaiban, Pornóapátiban, Vaskeresztesen, Horvátlövőn, Felsőcsatáron és Nardán. Tegnap az Egymillió Találkozás Napján még senki nem gondolta volna, hogy ma nem az önkormányzati és európai parlamenti választások adják a fő témát, hanem az az iszonyatos vihar és villámárvíz, amely ezeket a falvakat sújtotta, s amilyenre még a legidősebbek sem emlékeznek. Végigjártuk a polgármesterekkel a helyszíneket, és számba vettük, hogy mik a legsürgősebb teendők, és melyek azok a leggyorsabban helyrehozandó károk, amelyekhez nyilvánvalóan a kormány segítségét fogom kérni!

Szombathelyen, a Petőfi-telepen is utcákat öntött el, udvarokba tört be és lakóházakat fenyegetett a víz, itt az erőforrás-átcsoportosítási tervnek megfelelően a katasztrófavédelem helyszíni műveletirányító tisztjei koordinálták a helyi erők megelőző védekezését. Az országgyűlési képviselő itt is tájékozódott a helyzetről.

- A tegnap esti hatalmas vihar után ma a szombathelyi Petőfi-telepen is jártam, ahol a Pinka mentén látottakhoz képest műszakilag sokkal egyszerűbben megoldható a vízelvezetési probléma. Tehát könnyebben kezelhetők ezek az ügyek, ami az itt élőknek amúgy a legnagyobb létező problémájuk. Ma reggel a küszöbüket nyaldosta víz. Köszönetet mondok mindazoknak, akik részt vettek a kárelhárításban! - írta Hende Csaba.

közösség

további frisss

lap tetejére