Hende Csaba: A mai választásnak kivételesen nagy jelentősége van

vaol.hu • 2024. június 09., vasárnap •
A mai választás jelentőségére hívta fel a figyelmet dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője és Illés Károly, a belváros önkormányzati képviselőjelöltje is. Mindketten már leadták szavazatukat.
Hende Csaba: A mai választásnak kivételesen nagy jelentősége van

Szombathelyen 9 óráig a 60 ezer 297 szavazópolgár közül 6303-an járultak a szavazóurnákhoz, ez a választásra jogosultak 10,26 százalékát jelenti. 8.30 órakor érkezett a Vasi Skanzenhez feleségével, dr. Szajlai Mónikával dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője.

Miután az Országgyűlés alelnöke szavazott, a szavazókörből kilépve a vaol.hu-nak úgy nyilatkozott

A mai európai parlamenti választásnak Magyarország és Európa békéje szempontjából, így az egész jövő szempontjából kivételesen nagy jelentősége van. Csak a béke, csak a Fidesz. Ezt kérem, hogy ne feledjék a választók!

- nyilatkozta dr. Hende Csaba. Az önkormányzati választás tétjét pedig úgy foglalta össze:

Szombathely esetében még ennél is nagyobb a tét.

A kérdés az, hogy folytatódik-e az elmúlt öt év politikai háborúja a kormány ellen, vagy végre olyan városvezetés lesz, amely képes együttműködni a kormánnyal.

Szombathely kormánypárti országgyűlési képviselője hozzátette: - S ha mondjuk az óvónők béremelését a rendelkezésre bocsátott pénz ellenére nem fizeti ki a városvezetés, és erre figyelmeztetik őket, akkor nem lehülyézik az államtitkárt, meg lehazugozzák, hanem elnézést kérnek és gyorsan intézkednek. S nem majd csak a választás után, amikor már nem érzik úgy, hogy ez nekik ártalmukra lesz politikailag és veszélyezteti a hatalmukat. Tehát

olyan városvezetőre van szükség, aki együtt tud működni a kormánnyal, az pedig kétségkívül Lenkai Nóra - húzta alá dr. Hende Csaba.

Háromnegyed 9-kor Illés Károly, a Fidesz Szombathelyi Szervezetének elnöke, a belváros önkormányzati képviselőjelöltje is szavazott. Voksolás után hangsúlyozta:

Nagyon fontos választás a mai, talán az elmúlt 30 év legfontosabb választása. Európai uniós szempontból mindenképpen, hiszen nem mindegy, hogy hogyan alakul az Európai Parlament összetétele a jövőben. Láthatjuk, hogy mi folyik az unióban, nem szeretném, ha a gyermekeim megélnének egy háborút.

Aki a békére szavaz, annak a Fidesz-KDNP-re kell szavaznia

- mondta el Illés Károly. Szombathely tekintetében az önkormányzati választás kapcsán úgy fogalmazott: - Szintén fontos választás, hiszen láthatjuk, hogy az elmúlt öt évben lemaradt a környező megyeszékhelyekhez képest Szombathely. Ha a fejlődésre szavazunk, akkor szintén a Fidesz-KDNP-re kell szavazni.

közösség

további frisss

lap tetejére