Hemzsegtek a baloldali politikusok a pénteki civil tüntetésen

• 2024. február 17., szombat •
Minden volt, csak politikamentes nem a YouTube-influenszerek által szervezett demonstráció.
Hemzsegtek a baloldali politikusok a pénteki civil tüntetésen

Bár a szervezők politikamentesre hirdették a kegyelmi ügy miatt, YouTube-influenszerek által kezdeményezett tüntetést, 

baloldali politikusok egész hada képviseltette magát a megmozduláson, és erről többségük büszkén posztolt is a közösségi médiában

- írja a Mandiner.

A tüntetésen – amelyen többször is felhangzott a „Mocskos Fidesz” rigmus – nem meglepő módon ott volt Karácsony Gergely főpolgármester és Márki Zay-Péter, a baloldal legutóbbi, sikertelen miniszterelnök jelöltje, sőt, a tüntetés után a Lendvay utcai Fidesz-székháznál adtak interjúkat. Az épületet egy kisebb tömeg pénteken is meg akarta rohamozni.

A tüntetők között ott volt Karácsony egyik elődje, az SZDSZ-es Demszky Gábor, és a független országgyűlési képviselő, Hadházy Ákos, de nem maradhattak el a többi, civil tüntetésekre azonnal ráröppenő baloldali politikusok, mint a főpolgármester párttársa, Szabó Tímea és Jámbor András. Szabó élőben is bejelentkezett a Hősök teréről.

Nem hagyta ki az eseményt a Belváros-Lipótvárosban polgármesteri pozícióért induló Juhász Péter és természetesen a DK árnyékkormányfője, Dobrev Klára sem. 

Ott volt a Hősök terén az épp a múlt héten a 2022 decemberi, kormányellenes tüntetések miatt felfüggesztett börtönre ítélt momentumos Fekete-Győr András is,

ahogy a párt élén megbukó Gelencsér Ferenc, a szocialista Kunhalmi Ágnes és Harangozó Tamás, valamint a jobbikos Brenner Koloman.

Részt vett a demonstráción Baranyi Krisztina, a IX. kerület balliberális polgármestere és Oszkó Péter, a Bajnai-kormány pénzügyminisztere is.

Nyitóképen: Hadházy Ákos is kint volt a tüntetésen (Fotó forrása: Hadházy Ákos/Facebook)
Forrás: mandiner.hu

közösség

további frisss

lap tetejére