Helyretette Karácsonyt az atlétikai vb szervezője

• 2023. augusztus 30., szerda •
„Honnan tudom, hogy sikeres volt az atlétikai világbajnokság? Például onnan, hogy egyre többen úgy emlékeznek, hogy valójában ők szervezték” – írja Németh Balázs a budapesti atlétikai világbajnokságot szervező Budapest 2023 NZrt. vezérigazgatója hivatalos közösségi oldalán. Majd hozzáteszi: „Hirtelen eszükbe jutott, hogy rengeteget segítettek…”
Helyretette Karácsonyt az atlétikai vb szervezője

Mint ahogyan arról beszámoltunk, Karácsony Gergely szerint a főváros érdeme az atlétikai vb - olvasható a Magyar Nemzeten. A főpolgármester egy lelkes posztot tett közzé az atlétikai vb után, amelyben saját kulcsszerepét próbálja hangsúlyozni. A sportrendezvényt az utolsó pillanatig ellenző Karácsony közösségi oldalán elismerte, hogy a világbajnokság „igazán jól sikerült”, majd leszögezte, „a főváros támogatása nélkül nem lett volna atlétikai vb Budapesten”.

Karácsony azt is állította, „helyes döntés volt, hogy Fővárosi Közgyűlés egyhangú szavazással támogatta az atlétikai verseny megrendezéséhez szükséges megállapodást”. Hozzátette, „most, a vb után az következik, hogy folytatódik a budapestiek egészségügyi ellátásának fejlesztése, és az atlétikai stadion az élsport után a tömegsport és a ferencvárosiak és a budapestiek szabadidős tevékenységeinek szolgálatába áll. Ebben állapodtunk meg, ehhez tartjuk magunkat. A maratoni futások alkalmával az egész világ megcsodálhatta gyönyörű városukat, a csodálatos Lánchidat. A sportünnepnek vége. Az egészségesebb és zöldebb Budapestért folytatott hosszútávfutás folytatódik.”

Németh Balázs bejegyzésében egyértelműen leírta:

 „Az atlétikai világbajnokságot azok szervezték, akik 40 fokban a beengedő kapunál álltak, akik tartották a frontot a reptéren, akik takarították a mosdókat, akik hónapokon át éjjel-nappal robotoltak (akkor is, amikor még úgy tűnt, hogy nagy a baj), akik lesték a sportolók és a szurkolók minden kívánságát! És még sorolhatnám órákon át…”

A budapesti atlétikai világbajnokságot szervező Budapest 2023 NZrt. vezérigazgatója kiemelte: 

Nekik – például a záróünnepségen önfeledten ünneplő önkénteseknek – köszönöm a segítséget!”

Borítókép forrása: Németh Balázs hivatalos közösségi oldala
Forrás: magyarnemzet.hu

közösség

további frisss

lap tetejére