Hazaérkezett a magyar labdarúgó válogatott!

frisss.hu Fotó: MTI/Fotó: Kovács Tamás, Illyés Tibor, Ruzsa István • 2016. június 27., hétfő •
Alázat volt a titka a csapategységnek, nyugodt felkészülésről beszéltek a rangidős játékosok. Bernd Strock pedig türelmet kér, hogy a fiatal játékosok beérjenek. A landolás utáni sajtótájékoztatóról hozzuk a legérdekesebb kijelentéseket...
Hazaérkezett a magyar labdarúgó válogatott!

Hazaérkezett a magyar labdarúgó válogatott Franciaországból. Közvetlenül a landolás után a csapat rangidős tagjai – Gera Zoltán, és Király Gábor - válaszoltak az újságírók kérdéseire. A sajtótájékoztatón elhangzott: Mindenki félre tett mindent, egyetlen rossz szó sem volt a stábtagok között a felkészülés és z EB-szereplés alatt, ami nagyon ritka. Jól akartak szerepelni, és ezért a csapat mindent megtett. A cél érdekében mindenki alárendelt mindent alázatosan a felkészülésnek, és a közös sikernek. Senki nem egyénieskedett, ezért a pályán csapatként jelentek meg. És mindez igaz a szakmai stábra is.

Bernd Storck szövetségi kapitányt újságírók arról kérdezték, hogy nem fél-e attól, hogy mostantól nagyobb lesz az elvárás a válogatottal szemben. Véleménye szerint olyan elvárásokat kell támasztani, mint az EB előtt, mert még nagyon sok nemzetközi tapasztalatot kell szereznie a játékosoknak, akik még nagyon fiatalok. Hozzátette, bízik abban, hogy a magyar csapatoknak lehetőség lesz arra, hogy az Európa-ligában, vagy adott esetben a Bajnokok Ligájában megmutassa magát, mert ez a játékosok fejlődését is szolgálja. Hangsúlyozta, bízhatunk a csapatban, hiszen látható hogy megállják a helyünket nemzetközi mezőnyben is. Storck kifejezetten hálás volt az MLSZ-nek a támogatásért, mert az edzőtáborok alkalmával lehetőségük nyílt arra, hogy figurákat, taktikai elemeket jól begyakoroljanak a srácok, és egy csapattá kovácsolódjanak össze.

A Magyar Labdarúgó Szövetség, és a hatóságok arra kérték a szurkolókat, hogy a fennakadások elkerülése érdekében ne a Liszt Ferenc repülőtéren, hanem a Budapest belvárosában, sokkal könnyebben megközelíthető Hősök terére szervezett közönségtalálkozóra látogassanak ki, és ott fogadják a kerettagokat. Az eseményeket a közmédia élőben közvetíti.

Időközben az MTVA közleményben tudatta, hogy majdnem hárommilliós nézettséggel a Franciaországban zajló magyar-belga nyolcaddöntős mérkőzés volt az utóbbi 10 év legnézettebb sporteseménye, és 2016-ban ez a találkozó volt a legnézettebb műsor a hazai televíziós piacon.

Este 9-ig változatos programokkal köszöntik a válogatott tagjait, Kovács Kokó István lesz a házigazda, és élőben felcsendül majd mára reneszánszát élő Náksi sláger, az Éjjel soha nem érhet véget!

A szombathelyi szurkolás itt és itt lehet visszanézni.

közösség

további frisss

lap tetejére