Hasznos tudnivalók a nyomtatott ragasztószalag kapcsán

szponzorált tartalom (x) • 2024. május 29., szerda •
Mióta az internet széles körben elterjedtté vált, már szinte mindennapos, hogy csomagokat küldünk vagy kapunk. Ennek pedig egyszerűen az a magyarázata, hogy létrejöttek a webshopok, illetve az olyan weboldalak, ahol magánszemélyként is tudunk árulni.
Hasznos tudnivalók a nyomtatott ragasztószalag kapcsán

A csomagküldés által a különböző termékek, illetve tárgyak gyorsan el tudnak jutni a célállomásra. Van azonban néhány feltétel, aminek mindenképp teljesülnie kell. Az egyik, hogy a feladni kívánt dolgok egy kellően strapabíró, megfelelő védelmet nyújtó csomagolóanyagba – például dobozba – kerüljenek, illetve hogy az kellő rögzítést kapjon, mondjuk egy ragasztószalaggal.

Ha nem sima, hanem nyomtatott ragasztószalag használata mellett döntünk, akkor bármilyen adatot, például cégnevet, illetve akár logót is fel tudunk rajta tüntetni. A tervezésben, illetve a megvalósításban készségesen segítenek a Webmaxx munkatársai, bátran keressük fel őket!

Milyen anyagból készülhet?

Alapvetően két típust különböztetünk meg attól függően, hogy a ragasztó milyen alapanyagú fóliára kerül rá.

Vannak az úgynevezett polipropilén, röviden PP fóliák, amik számos előnnyel rendelkeznek. Költséghatékonyan lehet őket előállítani, ugyanakkor megbízható csomagolást, kartonzárást tesznek lehetővé. További pozitívumuk, hogy a felületükre szép, éles nyomatok készíthetőek, tulajdonképpen az egyetlen hátrányuk az, hogy mechanikai sérülés esetén tovább repedhetnek.

Emellett léteznek a PVC fóliák is, amik az előző típussal ellentétben strapabíróbb kivitelben készülnek, ennek köszönhetően pedig jobban ellenállnak az esetleges mechanikai sérülésekkel szemben. Ha véletlenül megsérülnek, akkor nem repednek tovább.

Milyen típusai vannak a ragasztóknak?

Nem csak attól függően különböztethetjük meg a ragasztószalagokat egymástól, hogy milyen fóliából készülnek, ugyanis a rájuk kerülő ragasztók típusa is eltérő lehet. Megkülönböztetünk akrilát, hotmelt, kaucsuk és úgynevezett solvent ragasztórétegeket, amik eltérő jellemzőkkel bírnak.

Milyen célokra használható fel?

A különböző ragasztószalagok az erősségüktől, strapabíró képességüktől függően tökéletesen alkalmasak a vékonyabb, illetve a vastagabb kartondobozok lezárására. Mivel sokféle adat és akár vonalkód is rájuk nyomtatható, ezért a termékek beazonosítását, illetve a vonalkód beolvasását is lehetővé teszik.

Mindemellett pedig akár reklámhordozóként is funkcionálhatnak, ha a brandnév, illetve a logó is rájuk kerül. Ez esetben jelentős mértékben elősegíti a marketingtevékenységet.

Bízunk benne, hogy ezek után már senkinek nem kérdés, hogy miért is annyira hasznosak a nyomtatott ragasztószalagok. Nagyon sokoldalúan használhatóak, akár többféle fóliával és ragasztóréteggel is készülhetnek. Ennek köszönhetően a lehetőségek tárháza szinte végtelen és csak rajtunk múlik, hogy milyen igények mentén adjuk le a rendelésünket.
 

közösség

további frisss

lap tetejére