Halász Bence magabiztosan jutott döntőbe az Európa-bajnokságon

hv • 2024. június 08., szombat •
A Szombathelyi DOBÓ SE világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes kalapácsvetője, Halász Bence elsőre bedobta magát az Európa-bajnokság döntőjébe 77,84 méteres idei legjobb dobásával. A fináléban vasárnap este 21.15 órától már az éremért áll a dobóketrecbe.
Halász Bence magabiztosan jutott döntőbe az Európa-bajnokságon

A római kontinensviadal második napjának délelőttjén Halász Bence a kalapácsvetők B csoportjában lépett dobókörbe. Mindjárt első kísérletére - szemre nagyon könnyedén - 77,84 méterre repítette a szert. Ezzel nem csupán idei legjobb eredményét javította meg, hanem a döntőbe jutáshoz szükséges 77 méteres szintet is messze túldobta.

Halász Bence egyértelmű célja az volt, hogy már az első dobása jól sikerüljön, hiszen nem akarta magát feleslegesen fárasztani. jó tette, hogy koncentráltan versenyzett, hiszen a római Stadio Olimpicóban 35 fok feletti volt a hőmérséklet.
-    Már a két bemelegítő dobásomon látszott, hogy jobb formában vagyok, mint amit az elmúlt időszakban mutattam" - értékelt a selejtező után. Szerintem ez technikailag egy nagyon jól kivitelezett dobás volt. Volt benne erő, mert anélkül nem lehet 77 méter felett dobni, de ez még messze van a teljesen meghajtott dobástól – nyilatkozta Halász a selejtező után.

A Szombathelyi Dobó SE további versenyzője közül Rába Dániel 72,52 méterrel a 23.,  míg Varga Donát 70,78 méterrel a 29. helyen fejezte be a kontinensviadalt.
Vasárnap délelőtt Gyurátz Réka lép dobókörbe a női kalapácsvetők mezőnyében, este pedig halász Bence vívja meg az éremcsatát.

Fotó: Kovács Tamás,MTI
 

közösség

további frisss

lap tetejére