Halálra verte a testvérét egy zalai férfi

• 2023. december 06., szerda •
Tíz év börtönbüntetésre ítélt a Pécsi Ítélőtábla jogerősen egy zalai férfit, aki egy taglózókalapáccsal halálra verte a testvérét tavaly ősszel – tájékoztatta a bíróság az MTI-t.
Halálra verte a testvérét egy zalai férfi

A vádlott két testvérével élt együtt, velük rendszeresen közösen italozott, egyikükkel – a későbbi, ittasan agresszívvá váló sértettel – pedig rendszeresen veszekedett – írják.

Tavaly október 30-án a vádlott és testvére lerészegedtek, majd – miután a sértett többször is pénzt követelt testvérétől – a vádlott a szerszámos kamrából magához vett egy 95 centiméter hosszúságú taglózókalapácsot - olvasható a Magyar Nemzeten.

Miután visszament testvéréhez, őt 

előbb ököllel megütötte, majd a kalapáccsal két alkalommal nagy erővel lesújtott a földön fekvő sértett fejére,

ezzel szinte azonnali halálát okozva – tájékoztatnak.

A holttestet a kert hátsó részébe húzta, ezt azonban észlelte egy, az utcában lakó és korábban a veszekedést halló férfi, aki értesítette a rendőrséget – közölték.

Közleményükben azt írták, hogy a táblabíróság döntésével helybenhagyta a Zalaegerszegi Törvényszék első fokon júniusban meghozott ítéletét. Az ítélet értelmében a tíz év börtönre ítélt vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítélet jogerős – közölték.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)
Forrás: magyarnemzet.hu

közösség

további frisss

lap tetejére