Haladás: fontos kérdésekről döntött a taggyűlés

• 2024. június 14., péntek •
A Szombathelyi Haladás az alábbi közleményt tette közzé hivatalos oldalán, a haladas.hu-n.
Haladás: fontos kérdésekről döntött a taggyűlés

- A június 13-án tartott Taggyűlésen új ügyvezetőt ismét nem választottak, az értékek megóvása és a szombathelyi labdarúgás jövőjének biztosítása érdekében a Megye I.-es indulási jogot megkapta az Illés Akadémia, a női NBI-es jogot a Viktória FC - írja a Vaol.

A tulajdonosok képviseletében Homlok Zsolt, a város részéről dr. Czeglédy Csaba önkormányzati képviselő, az Illés Akadémia részéről Halmai Gábor, a Viktória FC részéről Markó Edina és Kiss Tamás, valamint a szurkolók képviseletében Keringer Zsolt és Kajzinger András voltak jelen.

A Taggyűlésen a pénzügyi, gazdasági helyzet megtárgyalása során elhangzott: a Társaság továbbra is fizetésképtelen helyzetben van. Mind a játékosok, mind a munkavállalók és szállítók irányába több havi tartozás halmozódott fel.

A Tagok között konszenzus alakult ki abban, hogy az értékek megóvása és a szombathelyi labdarúgás jövőjének biztosítása érdekében az indulási jogok átadásra kerüljenek, amennyiben az MLSZ azt jóváhagyja. A Tagok közös célja, hogy a Haladás, mint Klub, mint Közösség továbbra is a szombathelyi értékek sorában maradjon.

Mivel az MLSZ szabályzata szerint nem lehet egy sportszervezetnek ugyanazon osztályban két indulási joga, ezért a Taggyűlés kénytelen volt akként dönteni, hogy a két NBIII.-as indulási jog egyikével nem él, ezen indulási jogát a Megye I. osztályú felnőtt bajnokságban érvényesíti.

Így jelenleg a Társaságnak a Magyar Labdarúgó Szövetség által szervezett versenyrendszerekben 3 indulási joga van: egy NBI. osztályú felnőtt női indulási jog, egy Megye I. osztályú felnőtt férfi indulási jog és egy NBIII. osztályú felnőtt férfi indulási jog.

A Taggyűlés úgy döntött, hogy az NB I-es felnőtt női indulási jog a Viktória Futball Club Szombathelynek kerüljön visszaadásra, mivel az indulási jog eredendően is őket illette.

A Megye I. osztályú felnőtt férfi indulási jog átruházásához szintén hozzájárultak a tulajdonosok, hiszen az Illés Sport Alapítvány biztosította a bajnokságban való részvétel feltételeit, az Akadémia játékosai játszották le és nyerték meg a bajnokságot.

Az NBIII-as indulási jog sorsáról 2024. 06. 19-én hozhat döntést a Taggyűlés. A Társaság jelenleg jogosult az NBIII. bajnokságba történő nevezésre, amelynek határideje: 2024.06.17.

A tagok szerdáig a továbbiakról a Taggyűlésen kívül is folytatják az egyeztetéseket.

A szurkolók teljeskörű tájékoztatása érdekében várhatóan a június 24-i hétre ankét kerül összehívásra, amelyen a tulajdonosok képviselői részt fognak venni - olvasható a közleményben. 

Forrás: vaol.hu, haladas.hu
Fotó: Haladás Facebook

közösség

további frisss

lap tetejére