Hajszát folytatnak az eltűnt 15 éves győrszemerei lány és a barátja után - már ötödik napja keresik őket

• 2024. január 11., csütörtök •
TikTok live videóban üzent gyermekének az eltűnt lány édesanyja. A fiatal páros szó szerint menekül az őket kereső felnőttek elől.
Hajszát folytatnak az eltűnt 15 éves győrszemerei lány és a barátja után - már ötödik napja keresik őket

Január 6-án, múlt hét szombaton tűnt el győrszemerei otthonukból a 15 éves Jázmin. Hamar kiderült, hogy a fiatal lány a 16 éves barátjával, Erikkel együtt lépett le otthonról. A modernkori Rómeó és Júlia felszerelkezett a szökésre: sátrat, fűrészt, bőröndöt, párnákat, készpénzt és egy pár hetes csivava kiskutyát is magukkal vittek. A fiatalok után ma már országos méretűvé hajsza indult - olvasható a Riposton.

Nem kerülhet ki nyilvános információ az internetre!

A rendőrség mellett a Prospective eltűnt személyeket kereső alapítvány önkéntesei is keresik a fiatalokat, ők szerdán már negyedik napja vannak kinn terepen és igyekeznek Jázmin és Erik nyomára bukkanni. Ezúttal azonban nem adnak információt még az újságíróknak sem. Mivel a fiatalok szó szerint szökésben vannak, nem tudhatják meg, mit tudnak, milyen információkkal rendelkeznek az őket keresők. „Nyilvánosan ne adj ki információkat” – kérte egy lehetséges szemtanútól a Prospective vezetője, Forrás Eszter, aki fáradhatatlanul dolgozik rajta, hogy minél hamarabb épségben előkerüljenek a fiatalok. Ezért aztán mind a rendőrség, mind a civil keresők kérése az, hogy ha valaki bármilyen információval rendelkezik, akkor a rendőrséget, a 112-es segélyhívót vagy az eltűntkeresőket hívja fel, semmiképpen se az internetre írja ki az információkat.

TikTok live-ban üzent az édesanya

Mint kiderült, kedden este Jázmin édesanyja bejelentkezett egy TikTok live-ba, amit a Spiriheni néven futó győri médium és látó csinált. A kislány édesanyja, akit telefonon kapcsoltak be, azt mondta lányának, hogy menjen haza, mindenre van megoldás és mindent meg fognak majd beszélni otthon. 

Azért csináltam ezt a live videót, mert információkat kértünk az ismerősöktől, győriektől. Fontos, hogy semmilyen információ nem mehet ki, nem tudhatják meg a fiatalok, hogy mi mit tudunk

– mondta el a Ripostnak Spiriheni, akinek a videóját 30 ezren látták kedden este. Az internetezők közül többen azt állítják, hogy Jázmin és Erik is a live videó nézői között voltak. 

„Nem fagynak meg, hidd el nekem, végig bent voltam azoknak a live-jában, akik keresték. Elérhetőek mindenhol, csak kikapcsolták azt, hogy tudjanak nekik írni. Voltak bent a live-ban is, 100%, csak nem írtak be semmit, de figyelték az eseményeket” – írta a Facebookon egy netező. Spiriheni is azt mondja: látói képességei azt súgják, hogy a fiatalok biztos, hogy nem a szabadban vannak. A hajsza tehát egyelőre még tart, olvasóinknak pedig bármilyen információjuk van, hívják a 112-öt vagy a rendőrséget! Ez a gyermekek érdeke, hiszen bajba kerülhetnek.

Jázmin körözési adatlapját ITT tudod megnézni, Erik adatlapját pedig ITT. Jázmin 158 cm testmagasságú, normál testalkatú, kékeszöld szemű, hosszú világosbarna haja van, szemüveget hord. Eltűnésekor viselt ruházata: térd alá érő fekete kapucnis kabát, szürke pamut melegítő, magas szárú, fehér színű, "DRK" feliratú cipő, fehér fülvédős hajpánt.


Fotó: Eltűnt Személyek Keresése/Facebook
Forrás: ripost.hu

közösség

további frisss

lap tetejére