Gyűrűzik a botrány: ezért kerül kétszer annyiba a Pick szalámi nálunk, mint a németeknél

• 2023. február 07., kedd •
Azt, hogy egyes termékek drágábbak nálunk, mint külföldön, a logisztikai költségek növekedésével is magyarázhatjuk. De mi a magyarázat arra, hogy a Pick szalámi kétszer olyan drága itthon, mint Németországban?
Gyűrűzik a botrány: ezért kerül kétszer annyiba a Pick szalámi nálunk, mint a németeknél

A botrány onnan indult, hogy a minap az RTL Fókusz című magazinműsorában egy Alsó-Szászországban élő magyar mutatta meg, mi mennyibe kerül feléjük. Kiderült, hogy a Pick szaláminak 250 grammos kiszerelése 390 forintos euró árfolyamon számolva 2254 forintba került, miközben itthon ennek majdnem a duplájába. Érthető, hogy a megosztás a témában futótűzként kezdett terjedni - írja a nuus.hu.

“Mindenekelőtt le kell szögeznünk, hogy Pick márkanév alatt sokféle szalámi található meg a piacon, így könnyen eshetünk abba a hibába, hogy különböző típusú, illetve eltérő minőségű termékek árát próbáljuk meg összehasonlítani. Magyarországon is vannak olcsóbb Pick szalámik és drágábbak az összetételtől, az érlelési időtől, a hústartalomtól függően”

– válaszolta a Pénzcentrum megkeresésére a Pick Szeged Zrt.

Fény derült emellett arra is, hogy jelenleg Németországban a szalámi áfája 7%, míg Ausztriában 10%, nálunk 27%.

A Pick mindenesetre mossa kezeit:

“Pick Szeged Zrt.-nek nincs hatása arra, hogy kereskedelmi partnerei milyen árrést alkalmaznak egyes Pick termékeken, így a Picknek nincs befolyása arra sem, hogy a kiskereskedők milyen fogyasztói árakat alakítanak ki”

– szögezték le.

Forrás: nuus.hu

közösség

további frisss

lap tetejére