Gyökeresen megrázta Berlint a kiszivárgott beszélgetés, „fejek fognak hullani”

mandiner.hu • 2024. március 04., hétfő •
Közben a franciák közel négymilliárd euróval támogatták Ukrajnát.
Gyökeresen megrázta Berlint a kiszivárgott beszélgetés, „fejek fognak hullani”

"Az orosz szivárogtatás megrázta Berlint" – írta meg a Politico hétfő reggeli hírlevele. Mint kifejtették, az a beszélgetés, amely során négy magasrangú német tisztviselő Taurusz rakéták bevetését fontolgatta egy híd ellen, gyökeresen megrázta Berlint - írja a mandiner.hu.

Olaf Scholz kancellár „nagyon súlyos ügynek” nevezte a beszélgetés kiszivárgását, felmerül a kérdés, hogy mi van a biztonsági intézkedésekkel. „Most már fejeknek kell hullaniuk” – mondta a Politiconak névtelenséget kérve a Bundeswehr egy volt magas rangú tisztje.

Közben Franciaország közzétette azon haditecknikai eszközöknek a listáját, amiket Ukrajnába szállítottak 2022. február 24. és 2023. december 31. között,

összesen 2,615 milliárd euró értékben. 

Ha hozzávesszük azt, hogy Franciaország emellett 1,2 milliárd eurót adományozott az Európai Békefenntartási Eszköznek, és közel 10 000 ukrán katona kiképzéséhez járult hozzá, kirí, hogy közel négymilliárd euróval támogatta meg a háborút a francia nemzet.

Közben mellesleg Manfred Weber, néppárti frakcióvezető arról nyilatkozott a Weltnek, hogy „Scholz és Macron megosztotta a Nyugatot”, s 

meg kéne fordítani „a von der Leyen-bizottság történetét”.

Nyitókép: MICHAELA Stache / AFP

közösség

további frisss

lap tetejére