Gyerekkori szerelmek, gimnáziumi rajongások - avagy Megfognám a kezed nyári éjszakán

• 2021. november 03., szerda •
Tizedik regényét mutatják be a szombathelyi Rozán Eszternek hamarosan a Berzsenyi Dániel Könyvtárban, november 10-én (szerdán) 17 órára várják a Szülőföld Kiadó gondozásában megjelent kötet iránt érdeklődőket.
Gyerekkori szerelmek, gimnáziumi rajongások - avagy Megfognám a kezed nyári éjszakán

A szerzővel beszélget Csuti Borbála középiskolai magyartanár. Közreműködnek Kelemen Zoltán színművész és Horváth György zenész.

A párkapcsolatok állnak Rozán Eszter legújabb regényének középpontjában. Szereplői elszántan keresik helyüket a világban, szeretnék megtalálni  hivatásukat, partnerüket, ám ez nem mindig sikerül. Fellenberg Eszter nem tud szabadulni a múltjától, felnőtt korában is kísértik a gimnáziumi némettanára iránt érzett túlzott rajongásának következményei. Gyerekkori szerelme, Örvös Laci érzelmei változatlanok maradtak az idő múlásával, de vajon képesek-e újra egymásra találni? Kovács Gáspár felügyelőt rendkívüli szabadságra küldik, rémálmai vannak, alkoholproblémákkal küzd, valami történt vele, amire nem hajlandó emlékezni, ráadásul szíve választottja, Szalay Dorottya hadnagy máshoz megy férjhez. Létezik ebből a reménytelen helyzetből kiút? Miért hagyja ott Örvös Laci nagynénje a férjét Ausztráliában, hogy teljesen új életet kezdjen? Meddig terjed egy kapcsolatban az őszinteség határa? Lehetünk boldogok, ha felvállaljuk önmagunkat? Az írónő tizedik regénye ismét izgalmas perceket ígér az olvasóknak.

közösség

további frisss

lap tetejére