Gyász: elhunyt Gyúró Mónika, a Verrasztó testvérek édesanyja

• 2024. február 23., péntek •
A Magyar Úszószövetség csütörtökön reggel szomorú hírt közölt a követőivel: meghalt Gyúró Mónika, Verrasztó Evelyn és Dávid édesanyja, aki gyermekei születése előtt többször szerzett magyar bajnoki címet úszásban, és indult világbajnokságon is.
Gyász: elhunyt Gyúró Mónika, a Verrasztó testvérek édesanyja

Gyúró Mónika a nyolcvanas években a sportág egyik komoly reménységének számított, érmet szerzett az ifjúsági Európa-bajnokságon, már 14 évesen bemutatkozott a római Európa-bajnokságon a felnőttek között, legjobb eredményét, egy ötödik helyet két évvel később, Szófiában érte el 800 gyorson - olvasható a Nemzeti Sporton.

Itthon már tizenévesen elkezdte gyűjteni a felnőttbajnoki aranyakat: az 1986-os ob-n például egyetlen délután során nyerte meg a 200 és a 800 méteres gyorsúszást és 200 pillangót.

Egyike volt Széchy Tamás kevés női tanítványainak, 1986-ban világbajnokságon is szerepelhetett.

Bár a célkeresztben az olimpiai szereplés állt, időközben összeházasodott az olimpiai ezüstérmes, világbajnok Verrasztó Zoltánnal, és mire megkezdődtek a szöuli játékok, ő már karjában tartotta első gyermeküket, az 1988-ban született Dávidot, majd egy évvel később érkezett Evelyn.

Gyúró Mónika ott állt gyermekei mellett a sikerek idején, de akkor is, amikor hullámvölgybe került Dávid vagy Evelyn.

Az elmúlt években méltósággal viselte betegségét, február 19-én örökre elaludt.

Forrás: nemzetisport.hu

közösség

további frisss

lap tetejére