Gyalog érkezett a rendőrségre, de biciklivel távozott

• 2024. február 15., csütörtök •
És ezt kétszer eljátszotta.
Gyalog érkezett a rendőrségre, de biciklivel távozott

A rendőrség tájékoztatása szerint a kalocsai rendőrök őrizetbe vettek egy fiatalt, aki a rendőrségi idézésre még gyalog érkezett, de haza már kerékpárral távozott. Kétszer. Mint írták, idézésre érkezett a kalocsai rendőrségre 2024. február 5-én egy 24 éves miskei lakos - írja a Mandiner.

A nyomozók – lopás miatt – gyanúsítottként hallgatták ki, majd szabadon engedték. A férfi gyalog érkezett ugyan, de csak pár utcát sétált, mivel az egyik kocsma előtt felfedezett egy lezáratlan, lila színű kerékpárt, amire felpattant és hazahajtott. Aztán a könnyen szerzett járművet értékesítette egy falubeli asszonynak.

A sértett bejelentette a rendőrségen a történteket, a térfigyelő kamerák pedig azonnal lebuktatták a nyomozók előtt a kihallgatásról már ismerős férfit. A tolvajt előkerítették, és 2024. február 12-én délután gyanúsítottként hallgatták ki a bicikli ellopása ügyében.

Ahogy fogalmaztak, a férfi még ekkor is szabadon távozhatott, 16 óra 40 perckor elhagyta a rendőrséget, majd rövid gyaloglás után egy oktatási intézmény elől elvitt egy lezáratlan, fekete kétkerekűt. Az újabb bejelentés után a rendőrök már éltek a gyanúperrel, hogy ki lehet az elkövető, és a sejtésük beigazolódott. 2024. február 13-án reggel a miskei fiatal lakását átkutatták, és megtalálták nála a fekete biciklit, amit a tulajdonosa visszakapott. Az újabb gyanúsítottkénti kihallgatás után a bűnelkövetőt őrizetbe vették. Ügyét a napokban lezárják, és az iratokat bíróság elé állítás javaslatával adják át az ügyészségnek.

Nyitókép: Police.hu
Forrás: mandiner.hu

közösség

további frisss

lap tetejére