Górcső alatt a kegyeleti kisállathamvasztás

szponzorált tartalom (x) • 2024. április 19., péntek •
A kegyeleti kisállathamvasztás manapság már egyáltalán nem számít újdonságnak. Olyannyira közkedvelt szolgáltatás, hogy a gazdik többsége kifejezetten ezt választja ahhoz, hogy méltó búcsút vegyen a szeretett kedvencétől.
Górcső alatt a kegyeleti kisállathamvasztás

Ezen pedig mi egy cseppet sem csodálkozunk, hiszen sokkal vigasztalóbb tud lenni az a gondolat, hogy a sötét, hideg földben az állat nem a férgek martalékává válik, hanem a teste porrá lesz, még mielőtt lassan, fokozatosan lebomlana.

Mit kell tudni a kegyeleti kisállathamvasztásról?

A kisállat hamvasztása a legtöbb esetben Házi Kedvenc Hamvasztás csapatának értesítését követően 12 órán belül elvégzésre kerül, egy biztonságos és modern hamvasztó berendezésben. Ez az állat testsúlyától függően körülbelül 2-3 órát vesz igénybe, amelynek végén a korábban kiválasztott urnában visszakapod a kedvenced földi maradványait.

Hogy a kisállathamvasztás mennyibe is kerül pontosan, arra a Pécs és környékén tevékenykedő Házi Kedvenc Hamvasztás árlistáját tudjuk példaként felhozni. Náluk 35 ezer forinttól indul a szolgáltatás ára, és az állat testsúlyával egyenes arányban növekszik. 65 kilogramm felett pedig egyedi árat szabnak meg. 

Lehetőségek a hamvasztást követően

A hamvasztást végző cégtől kapott urnát fel tudod használni például egy búcsúztató megszervezéséhez. Összetrombitálhatod a néhai állatot szerető és ismerő szomszédokat, barátokat, rokonokat és természetesen az ő kedvenceiket, és a szertartás végén elszórhatjátok a hamvakat.

De az állat maradványaiból kegyeleti ékszer is készülhet. Ez általában egy üreges, üveg, ezüst, fém vagy fa medált jelent, amibe bekerakhatod a házikedvenc hamvainak egy részét, hogy mindig veled legyen. 

Ha szeretnéd, hogy ez a kiegészítő igazán különleges legyen, akkor érdemes valamilyen ásvánnyal vagy kővel is ellátni. Az ametisztről például úgy tartják, hogy segít túljutni a súlyos bánaton, de a nemesopál vagy a kék turmalin ugyanúgy könnyebbséget tud nyújtani a viselőjének.

Emlékhelyet is készíthetsz

Egy emlékhely igazán nagyszerű megoldást jelent arra, hogy méltó emléket állíts a szeretett kedvenced számára. Ezt a nappaliban és a kertben egyaránt felállíthatod. 

Az előbbi esetében válaszd ki a helyiség egy központi részét, és helyezd el ide a hamvakkal teli urnát az állat fotóival körbevéve. Míg a kertbe érdemes egy olyan szobrot vagy gravírozott fejkövet készíttetned, amely a kedvenced fényképeivel vagy kerámia mancsnyomatokkal van ellátva, és ez elé elhelyezni az urnát. 

Vagy, ha még ennél is különlegesebb dologra vágysz, kkor akár az sincsen kizárva, hogy egy kis padot csináltass, amelyen a kisállatod neve olvasható.

Lehet, hogy kezdetben fájdalmas lesz majd erre az emlékhelyre ránézni, de miután túljutottál a gyászidőszakon, örülni fogsz majd annak, hogy van egy hely, amit mindig felkereshetsz, ha hiányzik a háziállatod. 
 

közösség

további frisss

lap tetejére