GINOP Plusz: több száz milliárd forintra pályázhatnak a magyar vállalkozások

• 2024. február 06., kedd •
Összesen 450 milliárd forintot biztosít a kormány a vállalkozások fejlesztésére a GINOP Plusz programon keresztül. Az alapvetően hitelre épülő, valamint a kisebb mértékben vissza nem térítendő támogatások elsősorban a technológiai és szervezeti megújuláshoz nyújtanak majd segítséget, továbbá ahhoz, hogy a mikro-, kis- és középvállalkozások meg tudják valósítani a versenyképesség megőrzéséhez szükséges digitalizációs és energiahatékonysági beruházásokat.
GINOP Plusz: több száz milliárd forintra pályázhatnak a magyar vállalkozások

Összesen 450 milliárd forintot biztosít a kormány a vállalkozások fejlesztésére a GINOP Plusz programon keresztül – tudatta közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

A tárca emlékeztetett: a kormány célja, hogy az infláció sikeres visszaszorítását követően 2024-ben helyreállítsa a gazdasági növekedést és 4 százalék körüli GDP-növekedést érjen el - írja a Világgazdaság. A dinamikus fejlődés támogatása érdekében a kabinet ezért

a második negyedévtől kezdődően 450 milliárd forintot biztosít fokozatosan a vállalkozások számára a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz programon keresztül.

Az előttünk álló időszakban az európai uniós és hazai társfinanszírozásban megvalósuló vállalkozásfejlesztési programokat a közelmúltban felülvizsgált és elfogadott KKV Stratégia alapozza meg – teszik hozzá, kiemelve: jelenleg a kapcsolódó részletszabályok megalkotása zajlik, amelynek véglegesítése érdekében a Nemzetgazdasági Minisztérium aktív tárgyalásokat kezdeményez a gazdasági kamarák képviselőivel. 

Hangsúlyozzák: a GINOP Plusz vállalkozásfejlesztést szolgáló prioritása keretében az NGM a lehető legrövidebb időn belül ki fogja írni a pályázatokat a mikro-, kis- és középvállalkozások számára. 

Az alapvetően hitelre épülő, valamint a kisebb mértékben vissza nem térítendő támogatások elsősorban a technológiai és szervezeti megújuláshoz nyújtanak majd segítséget, továbbá ahhoz, hogy a vállalkozások meg tudják valósítani a versenyképesség megőrzéséhez szükséges digitalizációs és energiahatékonysági beruházásokat.

A Nemzetgazdasági Minisztérium terve, hogy ezen forrás túlnyomó része még az idén a gazdaságba kerüljön, ehhez a megfelelő intézményrendszer készen áll, a vállalkozók többek közt az MFB-pontokon keresztül pályázhatnak majd, illetve a kormány vállalkozásfejlesztési ügynöksége, azaz az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. nyújt segítséget.

Forrás: vg.hu
Fotó: Karnok Csaba/Mediaworks

közösség

további frisss

lap tetejére