Friss bejelentés: ingyenes utazást biztosít a kisgyerekeknek a MÁV és a Volánbusz is

• 2023. december 21., csütörtök •
A Kajla útlevéllel a téli szünetben is ingyenes az utazás az alsó tagozatosok számára.
Friss bejelentés: ingyenes utazást biztosít a kisgyerekeknek a MÁV és a Volánbusz is

Díjmentesen utazhatnak a téli szünetben is az alsó tagozatos diákok a MÁV-START, a GYSEV és a Volánbusz járatain a világoszöld Kajla útlevelükkel – közölte a vasúttársaság csütörtökön.

A kisiskolások a tájékoztatás szerint péntektől egészen január 7-ig használhatják a Kajla útlevelüket, amely lehetővé teszi az ingyenes utazást belföldön, minden helyjegy és felár nélküli vonat- és buszjáraton - írja a Világgazdaság.

A díjmentes utazáshoz a Kajla útlevél mellett a diákigazolvány vagy személyazonosító s igazolvány is kell, ezekkel lehet megváltani ugyanis a MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV járataira érvényes Kajla jegyet.

A közlemény szerint most is elérhető lesz a „KajlaBalaton24 jegy”, ami az utas által megjelölt időponttól számított 24 óráig érvényes, legkésőbb január 7-én éjfélig. A balatoni Kajla jeggyel ez idő alatt korlátlanul lehet utazni a Volánbusz Balatonfüred–Tihany között közlekedő menetrendszerinti járatain, a MÁV-START Szabadbattyán–Tapolca, Szabadbattyán–Balatonszentgyörgy és Balatonszentgyörgy–Sümeg közötti vonalszakaszán, valamint a balatonfenyvesi kisvasúton, ahol január 7-éig ünnepi fényfüzérrel díszített szerelvények járnak.

A vasúti személypénztárban és a vasútvillamosok fedélzetén is meg lehet váltani a „Díjmentes Kajla TramTrain A-B-C zónajegy”-et is, azonban a Szegeden belüli helyi forgalomban történő utazás esetén az SZKT díjszabása szerinti jegyet kell vásárolni.

Közölték azt is, hogy a „Hol vagy, Kajla?” program keretében a 2023-as iskolai – tavaszi, nyár és őszi – szünetekben már majdnem 180 ezer utazás történt MÁV-VOLÁN-csoport járatain.


Fotó: Shutterstock
Forrás: vg.hu

közösség

további frisss

lap tetejére