Fórum Zanaton: Városrészi és komplex szombathelyi ügyek is szóba kerültek

há • 2024. március 04., hétfő •
Szombathely az elmúlt években lekerült a térképről, pedig megérdemelné, hogy újra jelentős központi szerephez jusson. Ezért az a célunk, hogy minél többet tudjunk tenni ezért a városért, és ezért a városrészért, Zanatért - mondta egy szombati fórumon Lenkai Nóra, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje, aki Németh Krisztián társaságában találkozott környékbeliekkel.
Fórum Zanaton: Városrészi és komplex szombathelyi ügyek is szóba kerültek

A Keleti Városrészért Egyesület elnöke - és a körzet jobboldali képviselőjelöltje - arról beszélt a Zanati Közösségi Házban, hogy nemrég biztonságosabbá vált a közlekedés a főút mentén. Kormányzati forrásból traffibox ösztönzi lassításra az autósokat, de gyalogátkelőhely is létesül, azonban további fejlesztések szükségesek az itt élők érdekében. 

Lenkai Nóra röviden bemutatkozott, majd felhívta rá a figyelmet: pénteken konzultációt indított számos fontos kérdésben, amelyekre várja a szombathelyiek válaszait. Megjegyezte: egy olyan városvezetés, amely a kormányzattal együttműködik, hatékonyabb lehetne a források megszerzésében.

A fórum résztvevői felvetették: több szabadidős és sporthelyszínre lenne szükségük a zanati fiataloknak. Elhangzott az is, hogy a város csökkenő lélekszáma miatt átalakultak a körzetek, ezért a keleti választókerület a korábbinál nagyobb területet foglal magában. Volt, aki a turizmust fejlesztené a jelenleginél jobban, hiányolták a gyógyvíz kihasználását, a szálláshelyeket és a változatosabb rendezvényeket a városból. Lenkai Nóra ezzel kapcsolatban kifejtette, programjában hangsúlyos szerepet kap a téma, "alvó város" helyett egy pezsgő, a lehetőségeket a környék kínálatával összehangoló, vonzó Szombathelyt szeretne építeni.

közösség

további frisss

lap tetejére