Fontos információ a volt E.ON-os ügyfeleknek

• 2024. július 06., szombat •
Késedelmi kamat nélkül megvárhatják az MVM Next E.ON-tól átvett ügyfelei a július 19-e utáni csoportos beszedést.
Fontos információ a volt E.ON-os ügyfeleknek

Az MVM Next nem számol fel késedelmi kamatot, ha az E.ON-tól átvett ügyfelek megvárják a július 19-e utáni csoportos beszedést – hívta fel a figyelmet az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. az MTI-hez eljuttatott tájékoztatásában - írja a Magyar Nemzet.

A vállalat a közleményében emlékeztetett: június 30-án az E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvadt az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be, így július 1-jétől Magyarországon az MVM Next nyújtja az egyetemes áram- és földgázszolgáltatást. Egyes ügyfelek esetében az informatikai átállás miatt az E.ON Áramszolgáltató már nem tudta a júniusban kiállított villanyszámla ellenértékének kiegyenlítését csoportos beszedési megbízás útján kezdeményezni.

Az MVM Next az informatikai átállást követően, várhatóan július 19-e után jogosult számlavezető pénzintézeténél a fizetési kérelem benyújtására, így az érintett számlák ellenértékének beszedésére. Eddig az időpontig a számlák egyedi utalással is kiegyenlíthetők, az áramszámlán feltüntetett bankszámlaszámra.

Az MVM Next nem számol fel késedelmi kamatot abban az esetben sem, ha az ügyfél megvárja a későbbi időpontot, a július 19-e után teljesülő csoportos beszedést – közölték.

A társaság kéri az ügyfeleket, hogy a júniusi, valamint a hamarosan érkező júliusi villanyszámlájuk esetében gondoskodjanak a megfelelő fedezetről.

Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László
Forrás: magyarnemzet.hu

közösség

további frisss

lap tetejére