Fontos hír érkezett a napelemeseknek

index.hu • 2024. január 15., hétfő •
A Napenergia Plusz Programban nem az előregisztráció szerinti sorrendben bírálják el a támogatási kérelmeket – közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) az MTI-vel.
Fontos hír érkezett a napelemeseknek

A tájékoztatás szerint a háztartásokat zöldenergia termelésére és tárolására ösztönző program a mai nappal újabb szakaszába lépett, megkezdődött a lakossági előregisztráció.

A pályázati felületre való belépésben a Központi Azonosítási Ügynök (KAÜ) oldalán bekövetkezett rendszerhiba okoz fennakadást, a külső probléma elhárításán a teljes helyreállításig dolgoznak, több mint ezer előregisztrációs kérelem már beérkezett

– írták.

Közölték: a pályázati folyamatban az előregisztrációs és a támogatási kérelmek benyújtása elválik egymástól.

A KIÍRÁS SZERINT AZ ELŐREGISZTRÁCIÓ JÓVÁHAGYÁSÁRÓL A TÁMOGATÓ 15 MUNKANAPON BELÜL DÖNT. A PÁLYÁZÓ EZUTÁN JELÖLHETI KI A HÁROM LEHETSÉGES KIVITELEZŐT, AKIK KÖZÜL A RENDSZEREN KERESZTÜL BEÉRKEZŐ AJÁNLATAIK ALAPJÁN VÁLASZTHAT. TÁMOGATÁSI KÉRELMEKET AZ ALÁÍRT KIVITELEZŐI SZERZŐDÉSSEL RENDELKEZŐK NYÚJTHATNAK MAJD BE.

A tárca tudatta, hogy a beérkező pályázatok elbírálásának, a támogatási források odaítélésének sorrendjét nem az előregisztrációs, hanem a támogatási kérelmek benyújtása befolyásolja. A Napenergia Plusz Program 75 milliárdos keretösszeggel segíti a modern napelemes rendszerek telepítését. Egy ingatlanra ebből legfeljebb 5 millió forint forrás juthat, az elnyerhető támogatás a családok beruházási költségeinek legfeljebb kétharmadát fedezheti.

Kép: illusztráció

közösség

további frisss

lap tetejére