Foci-Eb 2024: Anglia zsinórban másodszor döntős, legyűrték Hollandiát

vg.hu • 2024. július 11., csütörtök •
Hollandia és Anglia szerdai esti összecsapásán a háromoroszlánosok nagy csatában, egy hajrában szerzett góllal győzték le ellenfelüket. Így eldőlt, hogy a foci-Eb vasárnapi döntőjét Spanyolország Anglia ellen játssza Berlinben.
Foci-Eb 2024: Anglia zsinórban másodszor döntős, legyűrték Hollandiát

Szerda este játszották a Hollandia-Anglia elődöntőt a németországi labdarúgó-Európa-bajnokságon. A foci-Eb-n talán most játszottak a legjobban a „háromorszolánosok”, akik 2021 után ismét a döntőben vannak - írja a vg.hu.

Hollandia kezdte jobban a mérkőzést: már a 7. percben vezetést szerzett Simons révén. Az eddig sokat kritizált angolok ezután elkezdtek úgy játszani, ahogy azt a torna előtt mindenki elvárta tőlük. Több veszélyes támadás után egyenlítettek is, Harry Kane a 16-oson belülről lőtt a kapu fölé, de a VAR vizsgálata után a játékvezető büntetőt ítélt, melyet a sértett lőtt a jobb alsó sarokba.

A második félidő gyengébb volt mindkét fél részéről, ám a sokat bírált Gareth Southgate szövetségi kapitány ezúttal jól cserélt: Watkins a 91. percben kilőtte a hosszú sarkot, így kialakítva a 2-1-es végeredményt.

Ezzel eldőlt, hogy vasárnap este 9 órakor Spanyolország Anglia döntőt láthatnak a futball rajongói. A mérkőzést az M4Sport csatornán, valamint online az M4Sport honlapján lehet követni. 

közösség

további frisss

lap tetejére