Finnországi iskolai lövöldözés: kiderült, miért gyilkolt a 12 éves diák

• 2024. április 04., csütörtök •
A finnországi iskolai lövöldözésben meghalt fiú, valamint a két súlyosan megsérült lány és a gyanúsított is osztálytársak voltak.
Finnországi iskolai lövöldözés: kiderült, miért gyilkolt a 12 éves diák

A rendőrség szerint a vantaai ​​iskolai lövöldözés indítékaként a zaklatás merült fel – írja a Helsingin Sanomat (HS). Mint ismert, kedd reggel a finnországi Helsinki külvárosában egy általános iskolában történt lövöldözésben meghalt egy 12 éves diák, két másik pedig súlyosan megsérült. Az eset megrázta Finnországot - olvasható a Világgazdaságon.

A rendőrség egy órával az incidens után őrizetbe vette az elkövetőt, aki szintén 12 éves.

A finn lap a saját információi alapján azt közölte, hogy a vantaai ​​iskolai lövöldözésben gyanúsított 12 éves fiú azt állította, hogy zaklatásnak volt kitéve. Néhány hónappal korábban iskolát is váltott.

A rendőrség tájékoztatása szerint a lövöldözéssel gyanúsított fiú beismerte tettét, és az előzetes nyomozás során a rendőrség  megerősítette a zaklatással kapcsolatos  információt.

A meghalt fiú, valamint a két súlyosan megsérült lány és a gyanúsított osztálytársak voltak. A sérültek még mindig kórházban vannak, egyikük finn, a másik pedig koszovói-finn kettős állampolgár.

A HS információi szerint a feltételezett lövöldöző új tanuló volt az osztályban, néhány hónapja kezdte az iskolát. A finn lap szerint a fiú sokat volt egyedül. A rendőrség szerda délután megerősítette, hogy a gyanúsított ez év elején került az a iskolába. Ilkka Kalo, az alapfokú oktatás vezetője Vantaa város szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a gyanúsított 11 hete tanul Vantaaban, ez idő alatt nem érkezett információ a zaklatásról.

A rendőrségnek egyelőre nincs információja arról, hogy a gyanúsított melyik iskolában tanult korábban, és azt sem, hogy melyik iskolában bántalmazták.

Forrás: vg.hu
Készítő: MARKKU ULANDER Forrás: AFP
Szerzői jog: AFP or licensor

közösség

további frisss

lap tetejére