Figyelmeztet a rendőrség: ha ilyen levelet kap, legyen nagyon óvatos

• 2023. december 16., szombat •
Ismét a rendőrség nevében írt hamis, adathalász e-mailek terjednek, közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálata a rendőrség honlapján. Mindenkit arra kértek, hogy ne hagyja magát megtéveszteni, és figyelmeztesse a hozzátartozóit is.
Figyelmeztet a rendőrség: ha ilyen levelet kap, legyen nagyon óvatos

Azt írták, újra és újra felbukkannak olyan, valótlan tartalmú levelek, amelyekben feladóként rendőri vezetőket jelölnek meg, és amelyek személyes adatokat is tartalmazó válaszadásra szólítanak fel - írja az Index.

Számos jel utal arra, hogy adathalászok állnak a hátérben – emelték ki, példaként említve: a levél szövege rossz magyarsággal íródott, a feladó nem létező szervezetekre hivatkozik (Országos Rendőrség), vagy a feladó valós személyek nevében írja alá a levelet, de a beosztás már gyakran téves.

AZ ORFK KÖZÖLTE: A RENDŐRSÉG NEM KÜLD FENYEGETŐ HANGVÉTELŰ LEVELEKET, NEM KOMMUNIKÁL GMAIL-LEVELEZŐRENDSZEREN KERESZTÜL, HANEM ÜGYFÉLKAPUN, HIVATALI KAPUN, CÉGKAPUN VAGY HIVATALOS E-MAIL-CÍMRŐL, ILLETVE POSTAI ÚTON KÜLD LEVELEKET.

Azt tanácsolják, ha valakinek kétsége támad a küldemény hitelességével kapcsolatban, akkor a feladóként feltüntetett szervezettel ne a levélben található címen, hanem a rendőrség hivatalos weboldalán olvasható elérhetőségeken keresztül vegye fel a kapcsolatot, írja az MTI.

 

Forrás: index.hu

közösség

további frisss

lap tetejére