Ferdítéssel hergelnek? Itt vannak a részletek a vasi útfejlesztésekről

• 2023. június 08., csütörtök •
Továbbra is alaptalanok azok a baloldali híresztelések, mi szerint törölték volna a vasi útberuházásokat - értesült a Vaol.
Ferdítéssel hergelnek? Itt vannak a részletek a vasi útfejlesztésekről

Látszólag bombaként robbantották a hírt szerdán a baloldali vasi portálok: papír is van már arról, hogy nem épül meg a szombathelyi elkerülő út és a Szombathely-Kőszeg közötti kétszer kétsávos gyorsforgalmi út, a DK egyik országgyűlési képviselőjének, Vadai Ágnesnek írt miniszteri levélre hivatkoztak. Annak mellékletében szerepelt egy lista, amit a baloldali portálok úgy tálaltak: ezek a beruházások nem valósulnak meg. 

Mire válaszolt a miniszter? Mit tartalmaz a lista?

A tisztánlátásért előkerestük Vadai Ágnes, az országgyűlés honlapján elérhető, Lázár Jánosnak szóló írásbeli kérdését. A DK-s politikus abban a minisztertől a kormány által nem csak megszüntetésre, hanem az elhalasztásra(!) ítélt beruházások végleges listáját kérte. Miután a válaszlevél mindkettőt tartalmazta, megtudtuk: nincs változás az ügyben azóta, mióta Balassa Péter országgyűlési képviselőnek Lázár Jánosék megerősítették a szombathelyi elkerülő, illetve az M87 gyorsforgalmi út Szombathely és Kőszeg közötti szakasza fejlesztése kapcsán: „jelenleg a kivitelezési közbeszerzés előkészítési munkálatai zajlanak”. Érdekes, a levélnek ezt a részét nem idézték a baloldali portálok. 


DK-s politikusnak szóló válaszlevél a baloldali portálok fókuszában

Ismert, a kormánypárt politikusai véleményüknek hangot adva az elmúlt hetekben többször figyelmeztettek: már Gyurcsány Ferenc határozza meg, mi történik Szombathelyen, ez a kommunikációban is visszatükröződik. Érdekes, hogy a vasi útfejlesztések kapcsán éppen egy DK-s országgyűlési képviselőnek küldött válaszlevél szolgáltatta a sokakat esetleg megtévesztő cikkek alapját. 

Forrás: vaol.hu

közösség

további frisss

lap tetejére