Felkészül: Viktória

• 2020. január 02., csütörtök •
Új mesterével, Szabados Györggyel a fedélzeten kezdte meg a téli alapozást a szombathelyi élvonalbeli női labdarúgó csapat.
Felkészül: Viktória

Meglehetősen korán kezdte meg a felkészülést a Haladás-Viktória együttese. Ennek oka, hogy nem sokára már Szigetszentmiklóson lesz jelenésük a hölgyeknek a szokásos, NB I-es csapatok közt zajló teremlabdarúgó tornán. Az első foglalkozást az új tréner, Szabados György vezényelte, aki korábban több helyen – Budaörsön, az MTK-nál, Mezőkövesden, Soroksáron – is edzősködött vagy szakmai igazgatóként dolgozott. Bajnoki címet nyert a Dorog női csapatával, majd az első osztályban bronzérmet szerzett a később megszűnt együttessel. 2016 nyarán szerződött az MTK-hoz, ahol két évig dolgozott: mindkét idényben bajnokságot nyert a kék-fehér lányokkal. Ennek ellenére 2018 nyarán nem hosszabbítottak vele szerződést. Most az NB III-as Taksony férfi csapatánál betöltött szakmai igazgatói állását adta fel a Viktória kedvéért. Szabados idén már a negyedik edző a szombathelyi kispadon Simon Attila, Kiss Tamás és Catalin Azoitei után.

- Nem ismeretlen számomra a Viktória, hisz régebben számos nagy csatát vívtunk, masszív csapat volt már akkor is. Most is jó benyomásaim vannak, láttam a tavalyi utolsó, Diósgyőr ellen meccsüket is, ahol kifejezetten jól álltak bele a játékba, noha sajnos vereség lett a vége. Próbáljuk kiiktatni a hibákat és a lényeg, hogy élvezzék a focit - osztotta meg a Frisss-sel első benyomásait Szabados György. Hozzátette: csökkenteni kell a hullámhegyek és völgyek mértékét, rendkívül hullámzó a csapat teljesítménye, hiszen Tálasiék képesek megizzasztani a bajnoki címért harcolókat és simán ki tudnak kapni az utolsó ellen.

Szó esett a játékosállományról is. A tréner elmondta, hogy ugyan vannak tervek, de amennyiben ezek nem teljesíthetőek anyagi akadályok miatt, akkor abból főz, ami van. A felkészülési időszak hosszúra nyúlik, talán túlságosan is, hiszen majdnem két hónapig edzenek a lányok, miközben az első komoly tétmecset csak február 29-én vívják Rácz Zsófiék a Magyar Kupában, ahol az elődöntőbe jutás lesz a tét. Azt követően pedig csak március 14-én lépnek ismét pályára, ekkor kezdődik a tavaszi bajnoki szezon és nem kisebb ellenfél, mint az FTC gárdája vár majd a vasiakra. Addig azonban edzés, edzés hátán, számos felkészülési mérkőzést is játszanak a szombathelyiek, amelyek közül eddig a Sturm Graz és a Südburgenland elleni találkozókat fixálták le a klub vezetői. 

közösség

további frisss

lap tetejére