Fakidőléshez és épületkárhoz is hívták a tűzoltókat a karácsonyi ünnepekben

• 2019. december 31., kedd •
Tizenkét műszaki mentéshez riasztották a tűzoltókat az elmúlt hét napban.
Fakidőléshez és épületkárhoz is hívták a tűzoltókat a karácsonyi ünnepekben

Vadgesztenyefa törzse tört el és rádőlt a közútra és akadályozta a forgalmat Tormásliget közelében hétfőn a délelőtti órákban. A csepregi önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrész segítségével a fát feldarabolták, majd eltávolították. 

Két darab fa dőlt az útra a 84-es főúton Kemenesszentmárton közelében hétfőn délelőtt. A celldömölki önkormányzati tűzoltók a fákat motoros láncfűrész segítségével feldarabolták. 

Rakomány nélküli kamion pótkocsija borult fel a 84-es számú főúton Uraiújfalu közelében hétfőn délelőtt. A répcelaki önkormányzati és önkéntes tűzoltók vonultak a baleset helyszínére. Az egységek csörlő segítségével a pótkocsit a kerekeire állították, a forgalmi akadályt megszüntették. 

Nagy mennyiségű csapadékvíz halmozódott fel 10-20 centiméter magasan több családi ház udvarában Celldömölkön az Esze Tamás utcában hétfőn délután. A celldömölki önkormányzati tűzoltók kéziszerszámok segítségével szabad lefolyást biztosított a csapadékvíznek a közeli Cinca patak irányába, valamint szivattyúk segítségével a fennmaradó csapadékvizet eltávolította. 

Harminc centiméter átmérőjű akácfa dőlt a főútra, ami a fél útpályát elzárta a 8-as főúton Hosszúpereszteg közelében. A hosszúperesztegi önkéntes tűzoltók a fát feldarabolták, a közutat megtisztították, így a forgalom zavartalanul haladhatott. 

Egy személyautó elhagyta az úttestet, majd az árokba csapódva állt meg Nemesbőd közelében kedden reggel. A szombathelyi hivatásos tűzoltók az autó motorterét felnyitották, áramtalanították, majd átvizsgálták, de izzást nem tapasztaltak. 

Két méter magas fa kettétört és rádőlt egy villanyvezetékre Vasszécseny településen, az Ebergényi fasornál szombaton reggel. A szombathelyi hivatásos tűzoltók a helyszínre kérték az áramszolgáltató szakembereket, valamint motoros láncfűrész és mentőkötél segítségével a fát feldarabolták, majd eltávolították. 

Két nagy akácfa dőlt az útra a 84-es főúton Uraiújfalu közelében szombaton délután. A répcelaki önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrész segítségével a fákat eltávolították a közútról, ezzel a forgalmi akadályt megszüntették. 

A nagy erejű szél bontotta meg a tetőszerkezetet Szombathelyen, a Hámor utcában szombaton este. A szombathelyi hivatásos tűzoltók magasból mentő tűzoltó gépjármű segítségével a nyolc méter magasságban lévő fém tetőszerkezetet eltávolították. 

Nyolc méter magas fa dőlt az útra a 86-os főúton Nemesbőd közelében vasárnap délelőtt. A fa a fél útpályát elfoglalta. A szombathelyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével a fát feldarabolták, majd eltávolították. 

Családi ház kéményét bontotta le a szél, majd a füstelvezető csövön keresztül a füst visszajutott a lakásba Körmenden, a Hunyadi utcában vasárnap délelőtt. A körmendi és a szombathelyi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre. Az egység magasból mentő segítségével a kéményhez feljutott, a cső maradványit lebontotta.

Egy gyengeáramú vezeték lógott le egy több emeletes társasház tetejéről az ötödik emeletig Szombathelyen, a Rohonci úton vasárnap a kora délutáni órákban. A szombathelyi hivatásos tűzoltók  a tetőre kijutottak, a vezetéket visszahúzták. 

 

Fotó: Dénes Bálint/Hosszúpereszteg ÖTE, Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

közösség

további frisss

lap tetejére